Schuttebusbrug en nieuw busstation officieel geopend

11 februari 2019

ZWOLLE - De nieuwe Zwolse busbrug is officieel geopend. Zwolle heeft daarmee een prachtige, nieuwe busbrug. Elegant en robuust tegelijk. En met een toepasselijke naam: Schuttebusbrug. Bussen kunnen voortaan veilig en snel de sporen bij het station oversteken van en naar het eveneens nieuwe busstation. De OV-knoop Zwolle is hierdoor wéér gegroeid in uitstraling en mogelijkheden. Gemeente, provincie en bouwers vierden op 9 februari samen met vele belangstellenden uit de stad en de regio feest op het Busbrug Festival.

Na jaren van voorbereiding en bouwwerkzaamheden in weer en wind, is vandaag de busbrug en het 21 haltes tellende nieuwe busstation van Zwolle geopend. De brug is 245 meter lang. Via deze bijzondere brug rijden de bussen straks over het spoor van en naar het nieuwe busstation aan de zuidkant van het station. Tijdens het Busbrug Festival, reed de eerste bus over de Schuttebusbrug. De busbrug is vernoemd naar Schutte Tours, de grondlegger van het busvervoer in Zwolle.

Feestelijke opening

Rond 12.30 uur reed de eerste bus over de nieuwe busbrug. In de bus zaten namens de samenwerkende partijen in de Spoorzone onder meer wethouder Ed Anker, gedeputeerde Bert Boerman, president-directeur ProRail Pier Eringa en regiodirecteur NS Noord-Oost Joost van der Bijl. Ook Henk Post, directeur van BAM Infra Regionaal, de aannemer van de busbrug en NTP Groep projectleider Henk Otter, de aannemer van het busstation, zaten in de bus. Na de eerste busrit werd de naam van de brug onthuld door wethouder Ed Anker en Hans Schutte, de zoon van Herman Schutte, oprichter van Schutte Tours - de grondlegger van het busvervoer in Zwolle. Vanaf 1937 tot 1982 verzorgde Schutte Tours het busvervoer in Zwolle.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services