Sint Nicolaasloop Zwolle

5 november 2018

ZWOLLE - Door lopers voor lopers Bijna elke wijk in Zwolle heeft zijn eigen hardloopevenement. Zo kan de Zwolse hardloper het hele jaar door in zijn eigen stad aan wel 8 hardloopwedstrijden meedoen. Traditiegetrouw is de Sint Nicolaasloop de afsluiter van het jaar, een van de laatste zondagen voor 5 december. Dit jaar op zondag 25 november 2018.


De Sint Nicolaasloop heeft routes door het mooie buitengebied aan de noordkant van Zwolle tussen de Vecht en Zwarte water. Het parcours gaat langs de wijken Berkum-Brinkhoek, Aa-landen en Holtenbroek. Er zijn 4 afstanden; een 1,5km kidsrun, 5+ km, 8 km en de 10em (16,1km) dus voor elk wat wils. Alle routes bestaan uit 1 ronde. De start en finish is bij SV HTC aan de Brinkhoekweg 200 te Zwolle.

De Sint is natuurlijk, zoals elk jaar, bij dit evenement aanwezig met zijn Pieten. Hij verzorgt de starts en de prijsuitreikingen. 

De Sint Nicolaasloop Zwolle wordt volledig georganiseerd door leden van Loopgroep Run2Day Zwolle. Hardlopers die zelf een hardloopevenement organiseren. Allemaal vrijwillig. Bijna alle vrijwilligers langs het parcours, bij startnummer uitreiking, waterposten enzovoort komen van de Loopgroep. Voor hardlopers ook eens goed om een wedstrijd van ‘de andere kant’ mee te maken. Je krijgt respect voor vrijwilligers bij elke hardloopwedstrijd.

De Loopgroep heeft een aantal jaar geleden de organisatie van de Ski vereniging Zwolle overgenomen en wil nog jaren doorgaan met de organisatie en heeft daarom dit jaar een stichting opgericht, Stichting Sint Nicolaasloop Zwolle. Het Notarieel heeft bij de oprichting van de Stichting geholpen. Daarnaast is natuurlijk de naamgever van de Loopgroep, Run2Day Zwolle, een sponsor. Verder weet de Organisatie, ondanks de lage inschrijfkosten, dit evenement toch zonder andere sponsor elk jaar weer te organiseren. 

Meer informatie en inschrijven op www.sintnicolaasloop.nl.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services