Sparta grijpt langverwachte titel

28 mei 2018

ZWOLLE  – De korfballers van Sparta hikten er al weken tegenaan, maar na een 24-16 overwinning bij EKVA Almere kan de ploeg uit Stadshagen de titel en promotie niet meer ontgaan. Aan de hand van scheidend topschutter René Compayen werd de kroon gezet op een succesvol seizoen.

Voor de Spartanen was het al weken geen vraag meer of ze terug zouden keren naar de overgangsklasse, maar vooral wanneer het zou gebeuren. In de eerste klas morste de ploeg van Henco Pullen slechts drie punten en speelde het vooral voor de zaalcompetitie oogstrelend korfbal. Na een sterk zaalseizoen kwam er wat zand in de motor, maar werden de meeste potjes toch gewonnen. “Deze ploeg hoort gewoon thuis op een niveautje hoger. Soms is het juist moeilijk om tegen op papier wat mindere ploegen een hoog niveau te halen. Je kunt de lat soms voor jezelf ook te hoog leggen en dan een beetje last krijgen van de druk die je jezelf oplegt”, kijkt Henco Pullen terug.

Ook EKVA dacht net als veel concurrenten na de zaal in de beginfase kans te maken op een goed resultaat. Na een stroef begin en een 7-4 achterstand schoot Linda Elgersma met twee mooie knallen de ploegen weer naast elkaar. Daarna bewees René Compayen nog maar eens waarom hij al die jaren onmisbaar is geweest in de Zwolse aanval. Met acht doelpunten zette hij nadrukkelijk zijn handtekening onder de kampioenswedstrijd. Alleskunner Pim Steenbergen heeft echter alweer snel het vizier op de toekomst: “Het is gelukt. Natuurlijk zijn we blij, maar ook een beetje opgelucht dat we volgend jaar beter kunnen worden op een hoger niveau. Daar zijn we wel aan toe, vind ik. In de zaal hebben we ook gezien wat voor spetterende wedstrijden dat kan opleveren. Elke week je helemaal focussen op een wedstrijd. Dan zijn we op ons sterkst.”

Zaterdag 2 juni speelt Sparta de laatste wedstrijd van het seizoen om 15.30 op Sportpark De Verbinding in Stadshagen. Korfballiefhebbers kunnen dan nog een keer genieten van de kunsten van clubheld René Compayen.

EXVA – Sparta 16-24 (9-13). Doelpuntenmakers Sparta: René Compayen 8, Jeroen Hukema 5, Anique Steenbergen 2, Linda Elgersma 2, Maarten Schelling 2, Pim Steenbergen 2, Rowie Soldaat 2, Lisa Kouwenberg 1.


© 2018 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services