Spetterend succes voor minioren ZV 44 bij Overijsselse Minioren Finale 2017

12 juni 2017

De minioren van ZV 44 hebben dit weekend tien medailles weten te bemachtigen bij de Overijsselse Minioren Finale. ZV 44 wist daarmee een mooie derde plaats in de totale medaillestatistiek te bemachtigen.

Maar liefst twaalf jonge zwemmers van de Zwolse zwemvereniging wisten zich dit seizoen te plaatsen voor de kampioenschappen die op 10 en 11 juni 2017 werden gezwommen in het Twentebad in Hengelo. Per jaargang mochten de beste 18 zwemmers van Overijssel starten. 


In de jongste categorie was het Valérie Sakkers die op de 100 meter rugslag een bronzen plak wist te pakken. Brons was er ook voor Carlein Polinder en Daniel Critchell. De 10-jarige Polinder liet op de 100 meter vrije slag zien wat zij in huis had terwijl de getalenteerde Critchell zich de derde plaats op de 100 meter schoolslag toe eigende. 

Voor Sven Klink was het dit jaar de laatste keer dat hij deelnam aan de kampioenschappen. In de oudste categorie minioren bewees hij maar liefst vijf keer de beste van Overijssel te zijn. Hij veroverde het goud op de 100 meter vrije slag, de 100 meter vlinderslag, de 100 meter rugslag, de 200 meter wisselslag en de 400 meter vrije slag. Op de 100 meter schoolslag greep hij op slechts 0,3 seconden naast de gouden plak en pakte hij het zilver. 

Naast de individuele successen bewees ook het estafetteteam zeker niet onder te doen voor de top van Overijssel. Het team bestaande uit Puk Lubbers, Carlein Polinder, Daniel Critchell en Sven Klink zwom zich in een zinderende race naar de tweede plaats op het erepodium. Een prachtige afsluiting van een bijzonder succesvol kampioenschap. 

Een aantal minioren zal zich nu gaan voorbereiden op de Jaargangfinale die op zondag 2 juli 2017 in Dordrecht plaats zal vinden. De Jaargangfinale is een jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar. Noot voor de redactie (niet voor publicatie): voor nadere informatie kunt u


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services