Sport nieuws


Filteren op datum:
        

Berkum speelt tegen Buitenpost

Gepubliceerd op: 17-01-2019 12:03

ZWOLLE - Berkum begint zaterdag aan de tweede helft van de competitie en weet dat er een stugge ploeg naar Zwolle komt. Ze spelen op eigen terrein tegen Buitenpost.

“Uit bij Buitenpost hebben wij weinig kunnen creëren, vooral achterin stond het goed bij hen,” aldus Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Maar de winterstop heeft ons goed gedaan. Er zijn een paar spelers terug van blessures en dat scheelt een enorme slok op een borrel want daarmee is er meer duelkracht gekomen. Ik heb veel vertrouwen in de tweede seizoenshelft, er is nog genoeg te winnen voor ons.”

Middenmoot Buitenpost promoveerde vorig jaar naar de Hoofdklasse B en doet het daar zeker niet slecht. De ploeg van trainer René van der Weij, die volgend seizoen verkast naar SC Genemuiden, staat keurig in de middenmoot op de 10e plaats met 19 punten uit 15 duels. In hun laatste wedstrijd vóór de winterstop deden de Friezen goede zaken door directe concurrent SDC Putten met 1-0 te kloppen. In dat rommelige duel duurde het lang voor er echte kansen te zien waren en pas na een uur kwam Buitenpost, eigenlijk uit het niets, op voorsprong door Rolf Dijk. Daar bleef het bij, waarmee volgens eigen zeggen de gelukkigste gewonnen had.

Dat de Friezen een lastig te bespelen ploeg hebben werd Berkum al in september duidelijk. De Zwollenaren slaagden er toen uit bij Buitenpost niet in om de Friese defensie te ontregelen en kwamen niet verder dan een 0-0 remise. In het laatste duel voor de winterstop ging Berkum als wat schlemielige verliezer van het veld, want toen ging de ploeg van trainer Raymond Schuurman met 1-0 onderuit bij AZSV. Op het lastig bespeelbare veld liet Berkum al direct een enorme kans liggen en dat brak hen later op, toen AZSV aan één kans genoeg had om de winst te pakken.

Oefencampagne Berkum kwam daarna vlot een ronde verder in de strijd om de Districtsbeker Oost door tweedeklasser WSV Apeldoorn met 5-1 te verslaan en ook in de winterse oefencampagne deed de Zwolse ploeg het goed. Tegen tweededivisionist HHC werd met 1-2 verloren, waarbij de Hardenbergers de winnende treffer pas in de voorlaatste minuut maakten, en vorige week won Berkum met 4-2 van zondaghoofdklasser Be Quick 1887. Opmerkelijk in dat laatste duel waren een hattrick van Berkum-spits Johnsen Bacuna én het feit dat verdediger Jason Huisman, terug na een langdurige blessure, bij alle vier Zwolse goals voor de assist tekende.

Het goede spel in die wedstrijden geeft de Zwollenaren moed en dat is ook hard nodig. Berkum bivakkeert nu op de 12e plaats van de Hoofdklasse B en staat daarmee maar nét boven de gevarenzone. De ploeg heeft vier punten minder dan Buitenpost, maar wél een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst tegen de Friezen kan Berkum dus aardig aanhaken en de blik weer naar boven richten.

De wedstrijd Berkum-Buitenpost wordt zaterdag 19 januari geleid door scheidsrechter Remco Schul uit Leidschendam, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen. Lees verder

Bart Ester blijft trainer Zwolsche Boys

Gepubliceerd op: 14-01-2019 12:06

ZWOLLE - Ook na de zomer is Bart Ester de coach van Zwolsche Boys 1. De trainer en de voetbalvereniging uit Zwolle-Zuid zijn ingenomen over de samenwerking. Bart Ester is hier trainer sinds het begin van dit seizoen. Zij hebben het contract verlengd. Zwolsche Boys draait in de kopgroep van de derde klasse C mee.

,,Ik heb het erg naar mijn zin, het voelt goed en de spelersgroep heeft ook het vertrouwen uitgesproken”, zegt Ester tevreden. De contractverlenging lag dan ook in het vooruitzicht. Een meerjarige samenwerking was bij de aanstelling al de opzet. ,,Ik ben een trainer die normaal gesproken drie jaar bij een vereniging blijft, dus dat is ook hier het streven.”

Zwolsche Boys is natuurlijk blij met de verlengde samenwerking met Bart Ester. De aanstelling van de trainer heeft het resultaat gehad dat de technische commissie vooraf hoopte. De sfeer bij het eerste elftal is goed, de trainingsopkomst hoog en samen met de technische staf werkt het team doordeweeks aan een tactisch plan voor de zaterdag. Bart kent de club al zijn hele leven lang, past in de sfeer en is bovenal een goede trainer voor deze groep.
Lees verder

Blessure voor captain Ester de Vries

Gepubliceerd op: 10-01-2019 13:13

ZWOLLE - Voor volleybalster Ester de Vries is het seizoen ten einde. De 26-jarige aanvoerster van Regio Zwolle Volleybal kreeg kort voor Kerst zorg om haar rechterschouder en nu blijkt dat het herstel een aantal maanden zal gaan duren. Om haar revalidatie bij de club zo deugdelijk denkbaar te laten verlopen is zij dit seizoen niet meer in te zetten als speelster.

Ester de Vries kwam in december 2016 bij Regio Zwolle Volleybal. Mede door haar ervaring over de grens, waar zij speelde voor respectievelijk San Francisco Dons (VS), VFM (Zwitserland) en Gislaved (Zweden), was de passer-loper in de afgelopen jaren een belangrijke schakel in het Zwolse team. In haar jacht naar prijzen moet zij nu noodgedwongen een pas op de plaats maken. Regio Zwolle Volleybal hoopt op een spoedig herstel. Lees verder

Meer Sport nieuws

© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services