Sport nieuws


Filteren op datum:
        

DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid:

Gepubliceerd op: 19-03-2019 11:57

ZWOLLE - De DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid gaat voor de 9e keer van start. In die 9 jaar heeft het hardloopevenement een vaste plaats veroverd op de verschillende hardloopkalenders. Het evenement biedt voor alle lopers een uitdaging en is daarmee geliefd bij verschillende doelgroepen: van jong tot oud en van wedstrijdlopers tot recreanten. Het nieuwe parcours van vorig jaar is een succes gebleken en wordt dit jaar dan ook geprolongeerd. 

Altijd voor verbetering vatbaar
De organisatie van de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid is zeer tevreden met het nieuwe parcours, maar zij is kritisch: het kan altijd beter! Zij hebben goed geluisterd naar de feedback van de deelnemers en hebben een paar zaken aangepast. Vanzelfsprekend blijven de routes hetzelfde als vorig jaar, die zijn heel positief ontvangen. Wel wordt de ‘gekke lus’ aan het einde van de IJsseldijk uit het parcours van de 10 EM gehaald. Daarnaast is er één locatie voor de start en voor de finish, in tegenstelling tot andere jaren waar er een aparte start en finishplek was. Tevens worden de routes nog beter aangeduid op verzoek van de deelnemers en worden er vlaggen met kilometer aanduiding geplaatst door de organisatie.

Sfeer en gezelligheid
Iedereen weet dat muziek je vleugels kan geven. Daarom wordt de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid omlijst door muziek. Om de lopers te ondersteunen tijdens hun sportieve prestatie worden zij op een aantal plekken langs de routes vermaakt door DJ’s en een band. Aan sfeer en gezelligheid geen gebrek tijdens dit mooie evenement.

Vrijwilligers 
Net als bij ieder ander evenement is ook dit evenement afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. En het blijkt ieder jaar weer lastig om voldoende mensen te werven, die willen helpen bij de uitvoering op de dag zelf. Naast de inzet van de professionals van Traffic Support is ook een groot aantal vrijwilligers nodig die bij het afzetten en vrijhouden van het parcours. Een essentiële taak bij een evenement als deze die door de woonwijk Zwolle-Zuid loopt.

Voor elk wat wils 
De kracht van de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid zit hem in de diversiteit van routes . Zo is er een KidsRun voor de kinderen van de basisschool. Er is een Tienerloop voor de sportieve jeugd met een afstand van 5 kilometer. En natuurlijk zijn er de afstanden 5 Engelse Mijl en 10 Engelse Mijl. De laatste drie afstanden zijn allemaal gecertificeerd door de Atletiekunie en daarmee niet alleen interessant voor de recreanten, maar ook voor de wedstrijdlopers.

De KidsRun vindt op 13 april plaats nabij het start/finishgebied bij SIO aan de Troelstralaan in Zwolle-Zuid. De Tienerloop, de 5EM en de 10EM starten ook bij SIO en lopen door het prachtige buitengebied van Zwolle-Zuid. Inschrijven, meer informatie of aanmelden als vrijwilliger? www.10mijlvanzwollezuid.nl
Lees verder

Hoofdtrainer Pullen langer bij korfbalclub Sparta

Gepubliceerd op: 12-03-2019 13:12

ZWOLLE - Henco Pullen, de hoofdtrainer van de Zwolse korfballers van Sparta, verlengt zijn contract. Dit is voor in ieder geval één jaar en met een optie op een tweede jaar. De trotse koploper in de landelijke overgangsklasse heeft daarmee de trainersstaf van zijn dromen rond voor volgend seizoen. Alle selectietrainers zullen ook volgend jaar actief zijn bij de Zwollenaren.

Al sinds december waren de beleidsmakers van Sparta in gesprek met de 37-jarige korfbaltrainer. Pullen, die aan zijn derde seizoen bezig is, heeft goed nagedacht over zijn beslissing en besloot te blijven omdat hij ziet dat Sparta in een ontwikkeling zit die hem aanstaat en omdat de klik met de spelersgroep en de collega-trainers heel goed is.

De spelersgroep blijft zoals het zich nu laat aanzien ook grotendeels intact. Na diverse individuele gesprekken en groepsgesprekken heeft bijna iedereen gekozen om door te gaan en bovendien een stap extra te gaan zetten in de trainingsarbeid. De selectie gaat aankomend seizoen vier uur trainen in plaats van de huidige drie uur.

Ook rondom het veld zal de professionalisering verder worden verbeterd. De huidige video-analyse zal ook voor het tweede team beschikbaar komen en er zal op individueel niveau meer informatie uit deze beelden worden verzameld.

Kars Menkveld blijft aan de selectie verbonden als fysiotherapeut en core stability trainer. Hij ziet de groep nu al enige jaren groeien en is ook enthousiast over het aanblijven van Pullen: “Henco heeft de selectie echt veranderd op korfbalgebied. De focus is meer komen te liggen op de persoonlijke ontwikkeling en het spelen van een duidelijk en doelgericht korfbalspel.” Ook over zijn eigen rol is Menkveld tevreden: “Ik hou me bezig met het voorkomen van blessures door de core stability training. En mocht een speler toch met een blessure kampen, dan bedenken we daarvoor een aangepaste training. We luisteren hierin goed naar elkaar.”

Wat is het plafond van Sparta Zwolle? Daarop geeft Menkveld het volgende antwoord: “We staan er goed voor. We hebben een goede selectie en een passende wedstrijd- en trainingsaanpak. Hierdoor is er zeker nog verdere groei mogelijk en kunnen we zeker in de top van de overgangsklasse blijven meedraaien. Maar wellicht is ook een stap naar boven, naar de hoofdklasse, mogelijk. Dat zou dit seizoen al kunnen gebeuren of in de komende seizoenen.”
Lees verder

Regio Zwolle Volleybal trekt nieuwe managers aan

Gepubliceerd op: 11-03-2019 11:48

ZWOLLE – Regio Zwolle Volleybal heeft Nico Verweij en Hester Wermink aangetrokken als nieuwe managers. Edwin van den Broeke treedt af. Daardoor staat het bestuur voor de mooie opdracht om te zorgen voor opvolgers binnen de staf en het bestuur. Dat is binnen afzienbare tijd gelukt en het bestuur van Regio Zwolle Volleybal is zeer tevreden met de nieuw aangetrokken managers.

Nico Verweij zal als operationeel manager alle praktische zaken rondom het team voor zijn rekening nemen. Verweij is geen onbekende voor het bestuur gezien zijn functie als manager bij het tweede damesteam van VC Zwolle. Hester Wermink is als technisch manager aangetrokken en zal alle technische zaken rondom het team voor haar rekening nemen. Daarbij vormt zij tevens de link tussen het team en de staf met het bestuur van Regio Zwolle Volleybal. Wermink is geen onbekende in de volleybalwereld en vervulde een dergelijke functie bij Eurosped.

Regio Zwolle Volleybal speelde zaterdagavond thuis tegen Sliedrecht Sport , de koploper van de kampioenspoule. Op het Landstede Sportcentrum Aanvang: 20.00 uur. De uitslag was 1-3.
Lees verder

Meer Sport nieuws

© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services