Sport nieuws


Filteren op datum:
        

Eerste elektrisch rolstoelhockey competitiedag

Gepubliceerd op: 12-11-2018 14:24

ZWOLLE - De sporthallen van OnCampus/Windesheim zullen gevuld zijn met vele mensen in elektrische rolstoelen. Er zal namelijk de eerste E-hockey competitiedag van seizoen 2018-2019 gehouden worden. Clubs uit regio oost zullen strijden in 3e t/m de 1e klasse. 

De Zwolse E-hockeyers, Zwollywood Sticks, zullen ook van de partij zijn. De organisatie van deze dag is o.a. in handen van Johannes van der Velde, voorzitter van ReVAS de Peperbus. Zwollywood Sticks, die uitkomen in de 3e klasse, is een onderdeel van ReVAS. 

De wedstrijden zullen tussen 11 en 17 uur gespeeld worden, verdeeld over 3 velden, ieder veld is vernoemd naar een sponsor van deze dag. Zwollywood Sticks speelt zijn eerste wedstrijd om 12:20 uur tegen de The BEAst uit Groningen. Om 13:40 uur de tweede wedstrijd tegen de Stick Flyers E1 uit Friesland. Tot slot spelen de Zwollenaren de derde wedstrijd ook tegen de Friezen, maar dan tegen het 2 e team, Stick Flyers E2. 

De overige teams die mee doen komen uit Arnhem, Enschede, Emmen en Amersfoort. De parkeerplaats van OnCampus zal dan ook vol staan met rolstoelbussen. Ben je benieuwd naar deze sport, kom gerust kijken. Op parkeerterrein P1 van OnCampus kun je deze dag gratis parkeren. En ook catering is aanwezig voor een kop koffie of een broodje.
Lees verder

Prima Advies sponsort JO9-teams SV Zwolle

Gepubliceerd op: 12-11-2018 11:07

ZWOLLE - Prima Advies is de nieuwe sponsor van de JO9-teams van SV Zwolle. SV Zwolle JO9-1 tot en met SV Zwolle JO9-4 speelt dit en volgend seizoen in een shirt met Prima Advies op de borst. ,,Wij vinden het belangrijk dat kinderen samen sporten en er dan ook nog leuk en verzorgd bij lopen tijdens wedstrijden en toernooidagen. Zowel mijn vader als ik hebben allebei gevoetbald en weten hoe fijn het is als iemand je sponsort’’, zegt Anne Nijland namens Prima Advies. Anne is tevens speler van het eerste elftal van SV Zwolle.

De sponsoring van de JO9-teams is een mooi vervolg op een eerdere sponsoractie van Prima Advies. SV Zwolle nam afgelopen zomer deel aan een internationaal jeugdtoernooi in het Duitse Goldenstedt en daar zorgde Prima Advies met een aantal andere sponsoren voor de toernooishirts van SV Zwolle. SV Zwolle is blij met deze sponsorovereenkomst met een bedrijf uit Assendorp. De JO9-teams gingen onlangs op de foto bij Prima Advies aan de Hortensiastraat 29.
Lees verder

Berkum bekert donderdag tegen Teuge

Gepubliceerd op: 06-11-2018 13:00

ZWOLLE - Berkum speelt donderdagavond in de eerste ronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost op eigen terrein tegen Sportclub Teuge, een tegenstander die voor vrijwel iedereen bij de Zwolse hoofdklasser een grote onbekende is.

Teuge komt uit in de 3e Klasse B van het zaterdagvoetbal, waar de ploeg van trainer André Wassink goed aan de competitie begon door de eerste drie wedstrijden met ruime cijfers te winnen. Daarna kwam de klad er wat in, want in de volgende vier duels ging Teuge drie keer als verliezer van het veld.

Mis Ook afgelopen zaterdag ging het mis, want toen werd er bij middenmoter Hoevelaken met 2-0 verloren. Teuge haalde de rust met 0-0, maar kort na de hervatting was het binnen enkele minuten twee keer raak. Desondanks staat de Gelderse ploeg nog steeds op een vierde plaats in 3B, met een achterstand van zeven punten op de twee koplopers, dus is er nog steeds van alles mogelijk voor Teuge.

Berkum pakte na de nederlaag tegen ‘topper’ ACV afgelopen zaterdag een punt bij streekgenoot SC Genemuiden en had daar na afloop wat gemengde gevoelens over. De Zwollenaren kwamen drie keer op voorsprong door doelpunten van Jasper van der Stouw (2x) en Björn Bakker, maar gaven dat telkens weer uit handen. Bovendien miste de ploeg van trainer Raymond Schuurman een uitgelezen kans door een penalty te missen. Desondanks kan Berkum veel motivatie putten uit het vaak fraaie aanvallende spel en de getoonde inzet, waarmee veel kansen werden gecreëerd. Als die goede lijn kan worden doorgetrokken kan het team nog veel punten gaan pakken.

Onderuit Berkum kan zich tegen derdeklasser Teuge echter niet op voorhand rijk rekenen, want de Zwollenaren weten al te goed hoe het hen twee jaar geleden verging in de strijd om de Districtsbeker. Toen ging Berkum, dat destijds nog in de 1e Klasse speelde, nota bene op eigen terrein met 1-2 onderuit tegen derdeklasser VSCO, waardoor de Zwollenaren er al in de eerste ronde van de knock-outfase uitvlogen. Een dergelijke misser kan de ploeg zich niet opnieuw veroorloven!

De bekerwedstrijd Berkum-Teuge wordt donderdag geleid door scheidsrechter Zander Pouls uit Dedemsvaart, die op Sportpark De Vegtlust om 20.15 uur af zal laten trappen. Lees verder

Meer Sport nieuws

© 2018 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services