Sport uitslagen


Filteren op datum:
        

Korfballers van Sparta Zwolle komen niet weg

Gepubliceerd op: 04-12-2018 12:00

ZWOLLE - In Leek verspeelde Sparta haar tweede zaalwedstrijd in de overgangsklasse van korfballers OWK uit Leek. Boven alles kwamen de mannen en vrouwen uit Zwolle er niet aan te pas in de tweede helft . Eindstand: 27-18.

Vooraf was de ploeg van Henco Pullen gewaarschuwd: OWK geeft veel verdedigende druk en raakt daarbij de grenzen. Na een snel voordeel van 0-2 en tussenstanden van 2-5, 5-7 en 9-12 leek Sparta hier goed mee om te gaan. Ondanks dat Sparta het grootste gedeelte van de eerste helft aan de goede kant van de score stond, volgden op 10-13 drie verdedigers fouten. Daardoor kwam OWK op 13-13 gelijk. De ruststand was 14-14. Speler Pim Steenbergen over de eerste helft: “In de eerste helft kwamen we scorend goed mee, alleen verdedigend hadden we het lastig. OWK gaf veel druk naar binnen, kon vaker in de aanval terugkomen en was feller in de duels.”

In de eerste helft verlegden de Zwollenaren nog regelmatig de wedstrijd met snel samenspel. In de tweede helft kon het team dit niet meer opbrengen. Sparta scoorde zelf nog maar vier doelpunten. Via 16-14 werd het nog eenmaal gelijk op 16-16, maar daarna was de Zwolse strijd kapot. OWK voerde aanvallend de druk op en liep door goed uitgespeelde kansen uit naar 19-16. Coach Henco Pullen: “In de tweede helft gingen we mee in het tempo van OWK en dat resulteerde in veel onrust en balverlies. Ons aantal doelpogingen was daardoor lager dan gebruikelijk.”

Op 20-17 scoorde de thuisploeg vijf doelpunten op rij en via 25-17 werd het uiteindelijk 27-18. Pim Steenbergen: “Als je vier doelpunten maakt in een helft dan kan je op dit niveau geen enkele wedstrijd winnen.” Steenbergen keek inmiddels alweer vooruit naar volgende week, waar de thuiswedstrijd tegen Nic uit Groningen op het programma staat: “We hebben een week om ons op te laden voor deze wedstrijd. Zaak dus om deze week de koppen bij elkaar te steken, te leren van de wedstrijd tegen OWK en de komende wedstrijd weer te laten zien wat we kunnen!”

Volgende wedstrijd: Sparta 1 – Nic 1 Locatie: Hogeschool Windesheim, Campus 2-6, Zwolle Tijd: 18:30 uur
Lees verder

Berkum verliest tegen SDC Putten

Gepubliceerd op: 03-12-2018 14:47

ZWOLLE - Een matig spelend Berkum is in eigen huis met 0-3 onderuit gegaan tegen SDC Putten. In de hoofdklasse B troefde Putten de thuisploeg in alle linies af. De Zwollenaren kregen geen vat op het aangesloten verdedigingsblok van de bezoekers, die bovendien met goed lopend samenspel enorm effectief waren.

“Het was bij ons vér en vér beneden de ondergrens,” zag Berkum-trainer Raymond Schuurman. “We zijn, met het hele team, zeer ontevreden over wat we hebben gebracht.” Coach Michael van den Berg van SDC Putten was vanzelfsprekend heel wat tevredener over zijn ploeg. “We stonden verdedigend goed en hebben weinig weggegeven. In de omschakeling zijn we altijd gevaarlijk en nu dus ook. Als we secuurder in de passing waren geweest hadden we er nog meer uit kunnen halen.”

Visitekaartje
Na een kwartiertje liet SDC Putten direct zijn paradepaardje zien. Jurian van den Brink kopte de bal bij een snelle uitbraak goed door. De af en toe ongrijpbare Puttense rechtsbuiten nam goed aan, brak door en liet Berkum-keeper Dominic van Hoof kansloos. Hij tikte de bal in de hoek: 0-1. Direct daarna kreeg Berkum een kans om er langs te komen nadat Michel van Aggele prima voorzette op Chris van der Meulen. De Zwolse spits raakte de bal echter verkeerd en deze knalde hoog over.

Na de hervatting was het spelbeeld niet veel anders dan in het eerste deel van de wedstrijd. Berkum had wel balbezit maar haalde daar nauwelijks kansen uit, terwijl de Veluwenaren een lesje efficiënt aanvallen gaven. Dat leidde in de 52e minuut tot de 0-2 toen de snelle linksbuiten Wilbert Thomassen op de lat van het Berkum-doel vuurde en Jurian van den Brink op de goede plek zag staan om zijn tweede goal van de middag te maken.

Kracht tekort
Berkum trachtte vanzelfsprekend wat aan de achterstand te doen en leek daar een minuut of 10 voor het slot ook in te slagen, toen Marc van der Meulen vrij voor het Putten-doel opdook.

Door deze verdiende nederlaag maakte Berkum een smak van vier posities op de ranglijst van de Hoofdklasse B, waar de Zwollenaren nu 12e staan. In de twee voor de winterstop resterende uitduels mag de ploeg van coach Raymond Schuurman zich niet opnieuw zó de kaas van het brood laten eten, want anders dreigen moeilijke tijden. Lees verder

Berkum met moeite langs Oene

Gepubliceerd op: 29-11-2018 15:15

ZWOLLE - Berkum heeft in de bekerwedstrijd bij derdeklasser Oene met 1-2 gewonnen en kwam pas kort voor tijd in veilige plaats. De Zwolse hoofdklasser had de handen vol aan de ploeg uit Gelderland, die een goed spelletje weggaf en slim voetbalde. “Zwaar bevochten, het moest bij ons van heel diep komen,” vond Berkum-trainer Raymond Schuurman.

Berkum scoorde al na enkele minuten toen de opgestoomde back Yoram Zandvliet vanaf de achterlijn voorzette en Chris van der Meulen de 0-1 binnen tikte. Wie dacht dat dat de opmaat zou worden voor een monsterscore kwam bedrogen uit, want de te nonchalant spelende bezoekers leden veel te veel balverlies en waren voorin niet efficiënt genoeg.

Eén-op-één 
Oene bleef met veel mensen voor het doel uitstekend op de been en kwam gaandeweg ook meer op de helft van de Zwollenaren. Na een kwartier dook Jim Schaap zelfs vrij voor het Berkum-doel op, maar keeper Huib Veurink redde knap in die één-op-één situatie. Aan de andere kant bracht doelman Wim Riphagen redding bij een aantal inzetten, maar de meeste Zwolse doelpogingen strandden in de Oene-defensie. Berkum leek zo met een kleine voorsprong aan de thee te gaan, maar dat pakte anders uit. Keeper Veurink ging kort voor rust in de fout en daar profiteerde Yve Hiberink onmiddellijk van door de 1-1 binnen te leggen.

Druk 
In de tweede helft zette Berkum vrijwel constant druk, maar ondanks kansen voor onder meer Yannick Kaluzi, Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen leidde dat, ook door goed keeperswerk van Riphagen, lange tijd tot niets. Pas in de laatste 20 minuten, toen aanvaller Michel van Aggele was ingevallen, werd de pressie van de Zwollenaren zo groot dat de hechte Oene-defensie uiteindelijk bezweek. In de 82e minuut werd het Gelderse verdedigingsblok goed uit elkaar gespeeld en Bacuna stond op de juiste plek om de bevrijdende 1-2 op het scorebord te brengen. Hoewel er daarna, zelfs in blessuretijd, nog kansen op meer waren slaagde Berkum er niet in om Oene nogmaals te ontregelen, zodat het bij deze krappe zege bleef.

Berkum gaat daarmee door naar de tussenronde van de strijd om de Districtsbeker Oost. Daarin speelt de ploeg van trainer Raymond Schuurman op dinsdag 18 december op eigen terrein tegen de winnaar van het bekerduel tussen WSV Apeldoorn en SCD ’83 uit Dedemsvaart.

Oene-Berkum, 27 november 2018 (2e ronde Districtsbeker Oost) Eindstand: 1-2 (1-1)  Lees verder

Meer Sport uitslagen

© 2018 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services