Sport uitslagen


Filteren op datum:
        

Berkum laat Urk ontsnappen

Gepubliceerd op: 18-02-2019 12:14

ZWOLLE - Berkum heeft in een thuiswedstrijd met 1-2 verloren van Urk. De thuisclub liet daarbij nogal wat kansen liggen en de tegenstander ontsnapte. Na een mindere eerste helft, waarin Berkum wél flinke kansen kreeg, kwamen de Zwollenaren er beter in. Vooral in de slotfase regende het mogelijkheden voor een doelpunt. Meer dan een aansluitingstreffer zat er echter niet in.

“In de eerste helft hebben we onvoldoende druk gezet, na de penalty tegen liepen we achter de feiten aan. Daarna zijn we verder naar voren gaan spelen, met meer risico’s, en kwamen er kansen maar die lieten we liggen,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast. Coach Richard Karrenbelt van Urk zag dat zijn ploeg het vooral vóór rust goed deed. “Toen hadden we de wedstrijd op slot kunnen gooien. Na rust was het rommeliger, maar we hebben het heel behoorlijk gedaan.”

Vlotte combinaties Na een kwartier leek Chris van der Meulen voor de openingstreffer te gaan tekenen toen de Zwolse spits bij zijn tegenstander wegdraaide en alleen op het Urker doel af ging. Zijn schot was echter te zwak om keeper Hendrik Bakker te verrassen. Urk liet daarna met enkele vlotte combinaties zien in een goede vorm te steken maar Berkum bleef vooralsnog op de been. Daar kwam na een half uur verandering in toen William de Boer in het Berkum-strafschopgebied onderuit ging. Hoewel het leek of bij die actie toch vooral de bal werd gespeeld was scheidsrechter Henshuijs resoluut: penalty. Die strafschop werd onhoudbaar binnen geschoten door Riekelt Jan Brands en dat betekende 0-1. Vijf minuten later kwam Johnsen Bacuna in riante positie voor het Urker doel maar hij raakte de bal verkeerd zodat ook deze Zwolse kans in rook opging. Even daarna kreeg Bacuna opnieuw een forse kans toen er slecht werd uitverdedigd bij Urk maar ook dat leverde niets op. In de extra tijd van de eerste helft kreeg de thuisclub het deksel op de neus, toen William de Boer op de rand van het strafschopgebied in balbezit kwam en ongenadig uithaalde voor de 0-2.

Aansluitingstreffer Na de hervatting kwam Berkum beter in het spel en zetten de Zwollenaren meer druk naar voren, al moest Berkum-keeper Dominic van Hoof enkele keren alle zeilen bijzetten om William de Boer van scoren te weerhouden. De druk van de thuisclub nam echter toe en een minuut of 20 voor tijd leverde dat ook de aansluitingstreffer op. Björn Bakker ging er over rechts vandoor en leverde een puntgave voorzet af op invaller Yannick Kaluzi, die met een subtiel tikje de 1-2 op het scorebord zette. Lees verder

Berkum velt DUNO op het nippertje

Gepubliceerd op: 11-02-2019 12:36

ZWOLLE - Heren 1 van voetbalclub Berkum heeft het lastige duel bij directe concurrent DUNO in Doorwerth met 1-2 gewonnen, waarbij het beslissende doelpunt pas aan het einde van de wedstrijd viel. De strijd ging lang redelijk gelijk op, maar uiteindelijk strafte Berkum slordig verdedigen goed af.

“Het was moeilijk, ook door het lastig te bespelen veld waardoor we een penalty tegen kregen. Maar iedereen heeft goed strijd geleverd. We werken goed voor elkaar en de sfeer is weer prima,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast.

Opdoffer
De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen Berkum de eerste opdoffer te verwerken kreeg. Toen de bal in de Zwolse defensie door het hobbelige veld raar opstuitte kwam die terecht tegen de hand van Patrick van der Veen en hoewel er van opzettelijk hands geen sprake leek volgde er wél een penalty voor de thuisclub. Daar wist Roy Talsma wel raad mee, zodat het al snel 1-0 stond voor de Doorwerthers.

Berkum kwam echter al na enkele minuten sterk terug via een fraaie aanval over links. Chris van der Meulen bezorgde de bal bij de goed meegekomen middenvelder Thom Kooke, die doelman Patrick ter Mate van DUNO kansloos liet: 1-1.

Rommeliger
Na rust oogde de wedstrijd nóg rommeliger door de harde en vlagerige wind, die verzorgd combinatiespel onmogelijk maakte, en lange tijd was er nauwelijks wat te genieten voor de niet bepaald in drommen opgekomen toeschouwers. Berkum kwam gaandeweg wél wat beter in het spel en de Zwollenaren gaven achterin niets meer weg, maar omdat er in aanvallend opzicht weinig echt lukte leek het op een remise uit te draaien. Vijf minuten voor tijd pakte dat echter toch nog anders uit. Na een lange haal naar voren stond de DUNO-defensie een moment te slapen, waardoor Bacuna er vandoor kon richting het Doorwerthse doel. De Zwolse aanvaller maakte geen fout en prikte de 1-2 bekwaam achter de heftig balende keeper Ter Mate.

Daarmee heeft Berkum, net als een week eerder, weer belangrijke punten gepakt. De Zwollenaren staan weliswaar nog steeds op een 12e plaats in de Hoofdklasse B, maar nummer 11 DUNO is nu qua punten achterhaald en Berkum heeft de aansluiting bij de middenmoot weer te pakken.
Lees verder

Sparta wint korfbalthriller

Gepubliceerd op: 04-02-2019 13:21

ZWOLLE - Sparta Zwolle heeft zijn rol als outsider voor de titel in de overgangsklasse A afgelopen zaterdag meer dan waar gemaakt. In een ware korfbalthriller wonnen de Zwollenaren met 28-29 uit bij Heerenveen.

Heerenveen is de titelfavoriet in deze klasse maar heeft nu al twee keer klop gehad van Sparta. Gemakkelijk ging dat niet. De verschillende toppers van Heerenveen (drie spelers speelden ooit in de korfballeague) moeten heel strak verdedigd worden zodat ze niet in hun spel kunnen komen. Driekwart wedstrijd ging dat prima. Sparta smeet met energie maar bleef daardoor steeds aan de goede kant van de score. Twaalf minuten voor tijd wisselden bij Heerenveen twee heren van vak.

Ineens was Sparta de greep op de wedstrijd kwijt. De voorsprong van Sparta van 18-22 veranderde in een achterstand, 26-22. De doelpuntendroogte was echter net zo plotseling vertrokken als dat hij begonnen was en Sparta kon de korf wel weer vinden. Van 28-25 werd het uiteindelijk 28-29 voor Sparta. Rowie Soldaat maakte in de laatste minuut de winnende treffer. De ploeg van Henco Pullen blijft in de race de titel. Volgende week wacht alweer de volgende titelkandidaat, OWK. De wedstrijd begint om 18.30 uur in de sporthal van Windesheim.

Heerenveen – Sparta 28-29 (12-15). Topscorer Jeroen Hukema. Lees verder

Meer Sport uitslagen

© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services