Stadscafé: Verbinden en Samenwerken

7 juni 2017

We zijn bij het Stadscafé op zoek naar de Zwolse Stedelijkheid. En daarvoor laten we ons graag prikkelen.. Hans Karssenberg, oprichter van Stipo, komt meepraten over de Zwolse Stedelijkheid. Vaag begrip? Totaal niet! Hoe beleef je de stad? Waar wil je zijn en waar juist niet? We laten ons inspireren en motiveren!

Club Cele i.s.m. Stichting ZAP | in de Spontane Stad Zwolle

Ook kijken we vooruit naar de Placemaking Week [11-14 oktober], waarbij de inrichting van de publieke ruimte centraal staat. Onderdeel uitmaken van De Spontane Stad? Dan zien we je graag dinsdag 13 juni om 20.30 uur bij het Stadscafé in Odeon.

Kun je niet wachten?

Stipo speelt een rol op de Placemakingweek 2017. Met hun kennis over “The City At Eye Level” mogen zij uiteraard niet in het programma ontbreken. Bij het Stadscafé hebben we n.a.v. Jane Jacobs gedachtegoed de stad op ooghoogte bekeken. Hans Karssenberg [Stipo] komt daarom langs om ons te inspireren op weg naar de Placemakingweek. Zwolle als koploper voor het benutten van de Publieke Ruimte, dat klinkt ons als muziek in de oren. Jou ook? Zorg dan dat je er bij bent!

"Join activists and leaders from around the world to envision a place-led future for cities." Pakhuis de Zwijger, STIPO, City at Eye Level, Placemaking Plus vonden dat een vervolg van de Placemakingweek niet uit kon blijven. Na een succesvolle editie in Vancouver, kun je dit jaar binnen de landsgrenzen blijven om geïnspireerd te raken over Placemaking. Van 11 tot en met 14 oktober kun je bij Pakhuis de Zwijger terecht voor alle info over Placemaking. Wat zijn de mogelijkheden? Wat wordt er al gedaan en waar liggen de kansen? Het wordt een dynamisch programma met werksessies, talks en workshops en veel ruimte voor het delen van concrete strategieën om placemaking op lokaal en globaal niveau te professionaliseren.

Club Cele en ZAP (Zwols Architectuur Podium) organiseren samen het Stadscafé en samen gaan ze het gesprek aan met architecten, ontwikkelaars, kwartiermakers, kunstenaars, kantelaars en vele anderen.

Stadscafé vindt plaats op dinsdag 13 juni vanaf 20.30 uur tot ongeveer 22:00 uur in Café Foyé (bovenfoyer)

Samen met:

Stichting ZAP, www.stichtingzap.nl

Club Cele, www.clubcele.nl

Gemeente Zwolle, www.zwolle.nl Provincie Overijssel, www.overijssel.nl


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services