StarJazz op Cultuurschip Thor

9 januari 2019

ZWOLLE - Cultuurschip Thor presenteert een StarrJazz concert rond jazzvocalist Henk Kraaijeveld. Met zijn vierkoppige band presenteert hij zijn debuutalbum ‘Passengers’. Dit werd een jaar geleden uitgebracht in een vol Bimhuis. De songs op deze zeer goed genoten CD gaan over persoonlijke thema’s als liefde, eenzaamheid, macht en avontuur.

Henk Kraaijeveld is een veelzijdige jazzvocalist/songwriter die meeslepende muziek samenbrengt met sterke teksten en verrassende improvisaties. Kraaijeveld laat zich o.a. beïnvloeden door Sting en Coltrane, maar is ook niet bang voor klassieke elementen. Begin 2013 won Henk Kraaijeveld zowel de jury- als publieksprijs bij het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in Zwolle. De jury roemde zijn ontspannen manier van optreden en zijn imponerende stembereik. Kraaijeveld brengt samenspel op het scherpst van de snede, spatzuiver en met bijzonder spannende solo’s. Met Daan Herweg (Docent ArtEZ) piano en co-composer, Tobias Nijboer (FUSE) contrabas, Joan Terol Amigo drums en Paul van der Feen (Metropole Orkest) saxen.

StarrJazz met Henk Kraaijeveld op zaterdag 19 januari begint om 20.30 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 15, - Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nlKoop direct een kaartje!


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services