StarrJazz concert in Colombiaanse Jazz Folklore sfeer

29 november 2018

ZWOLLE - Op zaterdag 8 december presenteert Cultuurschip Thor wederom een StarrJazz concert in Colombiaanse Jazz Folklore sfeer met Tico Pierhagen. Deze Pianist/componist laat zijn Colombiaanse roots op onovertroffen wijze doorklinken in zijn originele muziek. Hij zet zijn warme exotische klanken bovendien in voor kansarme Colombiaanse kinderen. Colombia heeft hem zijn muziek gegeven en Nederland de mogelijkheden om er iets mee te doen.


Tico werd geboren in Colombia en groeide op in Nederland. Sinds 2008 keert hij jaarlijks terug naar zijn geboorteland en werkt daar door en door samen met de beste plaatselijke muzikanten. Daarnaast besloot hij in die tijd iets concreets te doen voor kansarme kinderen in Colombia, hij richtte samen met zijn adoptief ouders een fonds op voor SOS Kinderdorpen. In 2016 ontving hij de prestigieuze “Fondo mixto de cultura” onderscheiding van het Columbiaanse ministerie van cultuur voor zijn bijdrage aan de kunst en cultuur in Colombia.

Na zijn televisie optreden in het goed bekeken VPRO programma "Vrije Geluiden" is er veel aandacht voor zijn band Jazzflits: ‘De composities van Pierhagen hebben een vanzelfsprekende losheid. Ze zijn nieuw, origineel, maar zitten met draadjes vast aan de hedendaagse jazz en salsa’. Met naast Tico zelf op piano: Enrique Firpi – Drums, Randy Winterdal – bas, Franklin Ceasar Breeveld – Sax, Frans Cornelissen - Sax.  Als extra optie is er voor dit concert het Pelserkade Arrangement: Voorafgaand genieten van een overheerlijk StarrJazzmenu bij het naastgelegen schip Bistro de Kwaak. Eten in het scheepsruim van De Kwaak staat in het teken van verrassende en pure gerechten die vaak net even anders zijn dan normaal. Met passie bereid en met aandacht geserveerd. Zij bieden u samen met hun buren een exclusieve avond Pelserkade-kwaliteit die u niet snel zult vergeten…

StarrJazz met Tico Pierhagen & A op zaterdag 8 december begint om 20.30 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 15, - Kaarten voor alleen het concert of voor het Pelserkade Arrangement via de website www.cultuurschipthor.nl.Koop direct een kaartje voor het Pelserkade Arrangement!
Koop direct een kaartje voor alleen het StarrJazz Concert


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services