Studieavond Bijbel en Midden-Oosten

8 februari 2019

ZWOLLE - Binnenkort is er Zwolle een studieavond met de Duitse spreker Johannes Gerloff. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De Bijbel en de huidige situatie in het Midden-Oosten. De avond wordt georganiseerd door Christenen voor Israël.

Lezingen Johannes Gerloff
De Duitse theoloog en journalist Johannes Gerloff komt naar Nederland. Gerloff woont met zijn gezin al meer dan 20 jaar in Jeruzalem. Hij spreekt over het thema ‘De Bijbel en de huidige situatie in het Midden-Oosten’. Gerloff: “Al meer dan een eeuw is het Joodse volk op weg naar het land tussen de Middellandse Zee en de Jordaan. De vestiging van het land Israël wordt op de grond bloedig bestreden, en wereldwijd fel besproken. Bij het lezen van Ezechiël 36 ontdekken we hoe up-to-date deze tekst, die tweeduizend jaar geleden werd geschreven, tot onze tijd spreekt. Tijdens de lezing bekijk ik Israël vanuit het oogpunt van een profeet, een rabbijn en een journalist.”

De bijeenkomst vindt plaats in de Zuiderhof, Troelstralaan 25 in Zwolle, op woensdag 20 februari. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services