Studio Sassenpoort met Mark Boumans

21 april 2017

In Studio Sassenpoort heeft Gerard Waanders dit weekend een gesprek met Mark Boumans, ooit de jongste burgemeester van Nederland. Boumans (VVD) is momenteel waarnemend burgemeester van de gemeente Ommen. Voor veel mensen is Ommen een bekend vakantieoord: de ANWB opende er lang gelden haar eerste camping. Recent werd bekend dat Mark Boumans op 18 mei de nieuwe burgemeester van Doetinchem wordt.

Boumans was eerder wethouder in Meppel en lid van de Provinciale Staten van Groningen. Van 2007 tot 2011 was hij burgemeester in Haren. Boumans heeft Juridische Bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen gestudeerd en was onder meer projectmanager bij het Openbaar Ministerie.

In Studio Sassenpoort roept Boumans de provincie Overijssel op om meer in infrastructuur te investeren en legt hij de nadruk op de kracht en de pracht van de Vecht waarvan de doorvaarbaarheid steeds beter wordt. Om vanuit Parijs naar Berlijn te komen kun je door Ommen varen, legt hij in Studio Sassenpoort uit.

Studio Sassenpoort is een tv-serie met Zwolse en Overijsselse bestuurders, ondernemers en bekende Zwollenaren en wordt gemaakt voor lokale- en streekomroepen. De opnamen zijn gemaakt in de Zwolse Sassenpoort uit 1406. Zie ook de Facebook pagina van Studio Sassenpoort voor meer informatie en de making of. Voor alle eerdere gasten kijkt u op het YouTube kanaal van Studio Sassenpoort.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services