Sven Klink oppermachtig in Dordrecht

3 juli 2017

Sven Klink heeft zondag 2 juli bij de Jaargangfinale in Dordrecht maar liefst drie gouden medailles en één zilveren medaille weten te bemachtigen.

De 11-jarige Zwolse zwemmer bewees op hiermee ook op de lange baan tot de top van de Nederlandse zwemmers in zijn jaargang te behoren. Maar liefst vier keer verscheen de zwemmer van ZV 44 zondag aan de start in Dordrecht. Op zijn eerste afstand, de 200 meter wisselslag, toonde hij meteen aan in topvorm te verkeren. In een tijd van 2.43.42 zwom hij zich naar de hoogste plaats op het erepodium. Ook de 200 meter vrije slag later die ochtend was goed voor een gouden plak. Op de 400 meter vrije slag was Klink echter oppermachtig. In een tijd van 5.04.27, op maar liefst negen seconden afstand van de nummer twee, wist hij de derde gouden medaille op zijn naam te zetten. De laatste afstand van de dag, de 100 meter vrije slag, leverde nog eens een prachtige zilveren medaille op. 


Teamgenoten Veerle Riezebos, Daniel Critchell en Carlein Polinder wisten zich ook te plaatsen voor de Jaargangfinale. Riezebos verscheen evenals Klink maar liefst vier keer aan de start. Zij kwam uit op de 100 meter schoolslag, de 200 meter wisselslag, de 200 meter vrije slag én de 100 meter rugslag. Op de 100 meter schoolslag wist zij zelfs de vierde plaats in het eindklassement te bemachtigen. Een top 10-notering was er ook voor Daniel Critchell. Hij startte op de 100 meter schoolslag en wist zich in een keurige tijd naar de achtste plaats te zwemmen. Carlein Polinder mocht de 200 meter vrije slag voor haar rekening nemen en ook zij wist een prima eindtijd neer te zetten. 

De Jaargangfinale is een jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar en wordt ook wel het Nederlands kampioenschap lange baan zwemmen voor minioren genoemd. De minioren van ZV 44 kunnen terugkijken op een zeer geslaagde finale. Noot voor de redactie (niet voor publicatie):


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services