The Story of the Troubadour in Odeon

ZWOLLE - The LSB Experience & Dolf Jansen speelt ‘The Story of the Troubadour’ in Schouwburg Odeon in Zwolle, op zaterdag 31 maart.

Linda Ronstadt, The Eagles, Crosby Stills, Nash & Young, Jackson Browne, James Taylor, Carole King en Joni Mitchell. Wat hebben zij gemeen? Allemaal begonnen ze hun carrière in L.A.’s legendarische club ‘The Troubadour’. In de jaren zestig & zeventig zwaaide daar Doug Weston de scepter. De verhalen over hem, de muzikanten en hun muziek vormen de rode draad voor de voorstelling The Story of the Troubadour door The LSB Experience & Dolf Jansen. Op zaterdag 31 maart spelen zij vanaf 20.00 uur deze voorstelling in de Hemminkzaal in Schouwburg Odeon in Zwolle.

Ode aan Amerikaanse westcoast-songs
Voor de liefhebbers van westcoast-muziek zal ‘The Story of the Troubadour’ dankzij de door The LSB Experience gekozen liedjes een muzikaal feest der herkenning zijn. Speciaal voor deze tour schuift Dolf Jansen aan als verteller en af en toe zelfs als zanger! Dolf Jansen schetst tussen de liedjes door een tijdsbeeld aan de hand van anekdotes in en rondom de beroemde club ‘The Troubadour’. Hierbij betrekt hij het publiek door hen vragen te stellen en ze op hun muziekkennis te testen. Uiteraard geheel op de wijze zoals we van Dolf Jansen mogen verwachten.

The LSB Experience
The LSB Experience bestaat uit vijf muzikanten die inmiddels allemaal hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben: Marcel Luntungan, Hans Sligter, Sjoerd van den Broek, Rob Hendriks en Peter Deiman. In 2010 lieten frontmannen, Marcel, Hans en Sjoerd, voor het eerst hun versie van Helplessly Hoping (CSN) horen in een Bussum’s café en de reacties hierop waren zo overweldigend, dat er voor hen geen weg meer terug was. Hun stemmen bleken harmonisch perfect bij elkaar te passen en wat begonnen was als een gelegenheidsformatie groeide al snel uit tot The LSB Experience. Sinds 2011 treden zij geregeld op in binnen- en buitenland, aangevuld met Rob Hendriks op bas en Peter Deiman op drums.

Na het verschijnen van het eerste coveralbum ‘Flashbacks’, reisde de LSB Experience in mei 2014 af naar Amerika om daar in de Bamboo Room Studio van muziekproducent, Erwin Musper, ‘The Experience’, een cd met eigen composities, op te nemen. Afgelopen februari werd het derde album ten doop gehouden, genaamd ‘The Story of the Troubadour’ met liedjes uit de voorstelling die zaterdag 31 maart in Schouwburg Odeon opgevoerd zal worden. Kaartjes zijn te koop via de kassa van Schouwburg Odeon of online: www.zwolsetheaters.nl

Info The LSB Experience
Site: www.thelsbexperience.com
Contactpersoon: Marcel Luntungan, 06-52171070, info@thelsbexperience.com


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services