Thorbecke wil het

12 november 2018

ZWOLLE - De geboren Zwollenaar Johan Rudolf Thorbecke (1798-1872) geldt als architect van de grondwet, de Nederlandse staatsinrichting en de parlementaire democratie. Op uitnodiging van Allemaal Zwolle komt prof. dr. Remieg Aerts, auteur van de veelgeprezen recente Thorbecke-biografie, naar de geboortestad van Thorbecke en brengt hij deze intrigerende staatsman tot leven tijdens de lezing ‘Thorbecke wil het’ in Waanders In de Broeren op vrijdagavond 16 november.

Tijdens de lezing vertelt prof. dr. Remieg Aerts ons de bijzonderheden over de door hem geschreven biografie. Deze biografie heeft onlangs de prijs voor het beste politieke boek ontvangen, de Prinsjesboekenprijs, en was genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om je boek te laten signeren.

Studenten van ArtEZ Conservatorium omlijsten de avond met muziek.

De lezing vindt plaats op vrijdag 16 november in Waanders In de Broeren en begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Entree is gratis. De lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. Meld je aan via www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities

Het Erfgoedplatform Zwolle wordt gevormd door: Zwolse Historische Vereniging, Het Oversticht, Historisch Centrum Overijssel, Vrienden van de Stadskern, Zwols Architectuur Podium, Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle, Waanders In de Broeren, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services