Tien slechte minuten en Be Quick verliest

30 april 2018

ZWOLLE - Be Quick heeft zaterdag in Den Ham een wonderlijke wedstrijd gespeeld. Tien minuten voor tijd leek de overwinning binnen. Bij het eindsignaal bleek echter dat dat niet meer zo was.

Een goede eerste helft met kansen op een doelpunt. Een offensief Be Quick (3-4-3 formatie) drukt Den Ham terug. De Hammers komen er voor de rust nog mee weg.

Na de rust maken Sertaç Yilmaz (59e, vrije trap) en Sander Aarten (67e, diepe bal) de 0-1 en 0-2. Na drie wissels staat er een piepjong elftal in het veld, dat aan het eind toch nog in problemen komt. Mede door twee verdedigende fouten (82e en 88e) wordt het 2-2. Daar komt in de 89e minuut nog een buitenspeldoelpunt bij. Grote ontlading in Den Ham na deze 3-2. Dat blijft daardoor meedoen voor de titel.

Bij Be Quick valt na afloop te beluisteren dat deze wedstrijd een ‘leermoment’ is. De 17-jarige Roy van de Stouwe maakte vandaag zijn debuut in Heren 1. Op 5 mei is er geen wedstrijd. De week daarna kan Be Quick revanche proberen te halen op Dos Kampen voor de desastreus verlopen uitwedstrijd (8-1).

Opstelling Be Quick: Teko Malanda, Julian Ruiter, Dennis Schotanus, Roan Admiraal, Kevin Zomerdijk (75. Stijn Nijboer) , Sander Fillet, Bram Bembom, Milan Rada (65. Roy van de Stouw), Sander Aarten, Sertaç Yilmaz, Hugo Winkeler (80. Hugo Koopman).


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services