Toilet-expositie in Jack’s Music bar

18 mei 2018

ZWOLLE - Jack’s Music Bar is dé plek in Zwolle waar je moet zijn voor loeiharde gitaarmuziek. Interactie tussen band en publiek is onvermijdelijk in deze intieme zaal. Nergens anders sta je zo dicht op het podium.

Zo ook fotograaf Jan Peter Jansen. Hij legde de afgelopen jaren de chaos, het plezier, de opwinding, het zweet, het bloed én de optredens vast in talloze dampende zwartwit-prenten.

Uit zijn massieve collectie is een permanente toilet-expositie in Jack’s Music Bar samengesteld: de wanden en deuren zijn verrijkt met enkele honderden foto’s. Hierdoor verwordt een ordinair bezoek aan het kleinste kamertje tot een heuse live muziek-belevenis.

Op vrijdag 25 mei wordt de expositie geopend met optredens van twee punkrockbands: The Windowsill en Paranoid State. Ook zal een nieuwe backdrop achter het podium worden onthuld.

Het trio Paranoid State uit Utrecht speelde met hun agressieve post-hardcore punk a la vroege Hüsker Dü, Black Flag en Wipers menig zaal en kraakpand in binnen- en buitenland plat. Ze doen dit in een spetterend tempo.

The Windowsill uit Rotterdam is voortgekomen uit de Apers, en speelt lekker in de pot glijdende poppunk in de stijl van de Ramones en de Travoltas.

22.30 u: Paranoid State (Utrecht)
23.30 u: The Windowsill (Rotterdam)

Locatie: Jack’s Music Bar, Sassenstraat 29, Zwolle

http://www.jacksmusicbar.nl

Foto: Jan Peter Jansen


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services