Tom Claassen bij de Fundatie

23 augustus 2017

Zwolle - In de beeldentuin van Museum de Fundatie bij Kasteel het Nijenhuis is gisteren de 10 meter hoge sculptuur Mikkel van Tom Claassen (1964) geplaatst. De kunstenaar maakte het beeld in opdracht van de Fundatie en Lowlands.

Daar stond het afgelopen weekend op het festival in Biddinghuizen.

Mikkel is een ridder opgebouwd uit onderdelen die doen denken aan kiezels of stenen. Zij lijken in een wankel evenwicht op elkaar gestapeld te zijn. Tom Claassen gaat aan de haal met onze waarneming en ons gevoel voor proporties en lijkt met Mikkel een eigentijds monument te hebben gemaakt voor de moedige ridder die ten strijde trekt tegen het kwaad.
Mikkel van Tom Claassen is sinds 2009 het 7de beeld dat in de samenwerking tussen LowLands en de Fundatie heen en weer migreert tussen het festivalterrein en de Beeldentuin van Kasteel het Nijnenhuis. Het beeld zal nog op LowLands te zien zijn in 2018 en 2019. Daar tussendoor en daarna is het beeld in de Beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis, waar het onderdeel uitmaakt van de kunstcollectie van de provincie Overijssel.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services