Ton Koopman en Amsterdam Baroque Orchestra

1 november 2018

ZWOLLE - Het Amsterdam Baroque Orchestra, onder leiding van Ton Koopman, gaat van 11 tot en met 17 november op tournee met hun uitvoering van de Sei Concerti Armonici van de Nederlandse edelman en componist Unico van Wassenaer. Koopman zette de concerti werden in 1986 al eens op cd, maar ze worden bijna nooit uitgevoerd. Deze tournee vormt een unieke gelegenheid om de concerti live te horen.

Eeuwenlang was onduidelijk welk achttiende-eeuws brein achter de geniale concerti zat, maar aan het eind van de twintigste eeuw kwam het verlossende antwoord: ze bleken te zijn gecomponeerd door de Nederlandse graaf Unico van Wassenaer. Ton Koopman, die met zijn Amsterdam Baroque Orchestra tegenwoordig nog zelden in Nederland optreedt, rekent de concerti nog steeds tot zijn favorieten: 'Aan sommige onhandigheden kun je zien dat ze door een amateur zijn geschreven. Maar het klinkend resultaat is geweldig. Daarom heb ik ook nooit de behoefte gevoeld iets te verbeteren. Van Wassenaer heeft iets in zijn kop gehad dat hij wilde opschrijven. Het is excellente muziek. Ik denk dat iedereen dansend naar huis gaat.’

Het Seizoen Oude Muziek, van de makers van het Festival Oude Muziek, staat voor de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Uitvoerenden

Catherine Manson, David Rabinovich, Lylia Slavny, Rie Kimura viool
John Crockatt altviool
Werner Matzke cello
Michele Zeoli contrabas
Ton Koopman klavecimbel en artistieke leiding

 
Op maandag 12 november spelen zij om 20.30 uur in de Grote Kerk te Zwolle.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services