training rolstoelvaardigheid

Zwolle - In 2018 kunnen volwassenen die rolstoelgebonden zijn, en graag meer vaardigheden hierin krijgen, op diverse plekken in Nederland de rolstoelvaardigheidstraining volgen.

Deze week zijn de rolstoelvaardigheidstrainingen voor volwassenen van start gegaan in Utrecht en in Tilburg. Oud-paralympiër Kees-Jan van der Klooster van K-J projects en BOSK, vereniging van mensen met een lichamelijke handicap, organiseren deze trainingen. Wanneer je afhankelijk bent van een rolstoel is een goede beheersing van het hulpmiddel van groot belang. Hoe ga je er veilig mee om? Hoe vergroot je je bewegingsvrijheid? En maakt de training je uiteindelijk ook zelfstandiger?

De trainingen in Utrecht (sporthal de Hoogstraat) en Tilburg (sporthal Dongewijk) zijn deze week begonnen. In Nijmegen, Zwolle, Rotterdam en Zoetermeer vinden de trainingen later dit voorjaar plaats.

Vier trainingsdagen De training bestaat uit twee binnenlessen en twee buitenlessen van elk twee uur. Tijdens de buitenlessen brengen de deelnemers hetgeen ze in de sporthal hebben geleerd echt in de praktijk, op straat. Tussen de trainingen zitten telkens één tot twee weken, wat deelnemers de gelegenheid geeft thuis verder te oefenen.

Aanmelden Via dit webformulier kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de training op een van deze locaties (op sommige locaties zijn de trainingen overdag, op andere plekken juist in de avonduren).


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services