Uitgelicht

Dusink Blues in BluesWorld Cafe


Zwolle - Dinsdag 6 juni zal de kersverse nieuwe Nederlandse bluesband Dusink Blues haar opwachting maken in Bluesworld Cafe. Dusink Blues is de nieuwe band rondom gitarist Kees Dusink. Zijn gelauwerde stijl en geluid komen nu nog beter tot hun recht dankzij het gitaarwerk van Stephan Bijl, de vocalen van Marc Bocken en de grooves van Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op basgitaar. Dusink Blues is grenzeloze energie, zichtbaar plezier en voelbare synergie. Blues vanuit de onderbuik: Een uitzonderlijk dynamische band die soms fluistert, maar ook kan brullen.


Lees verder

Muziek die je nergens anders hoort


Ook dit weekend kan je weer lekker luisteren naar muziek, die je nergens anders hoort! In het eerste uur van El Mundo zet Ab de Haas de uit Statesboro, Georgia afkomstige Brooks Williams (zie foto) centraal in Artista de la Semana. Brooks maakt al jaren een mix van originele folk-blues en schrijft daarnaast eigen songs met jazz- en rootsinvloeden!

Lees verder

El Mundo week 23


ZWOLLE - Vanaf 2007 maak ik wekelijks El Mundo en nog steeds met erg veel plezier. Dat levert zo nu en dan leuke reacties op van luisteraars.

Lees verder

Matt Jacobs band live bij Bluesworld


ZWOLLE - Aanstaande dinsdag 5 april is het weer zover. Een mooie live band bij Bluesworld.
De Matt Jacobs band.
Zoals gewoonlijk is publiek van harte welkom.
Vrije entree, de bar is open bij Theater Landstede aan het Dokterspad 2 te Zwolle.
Aanvang 21.30 uur.

Lees verder

The 4 Horsemen live bij Bluesworld


ZWOLLE - Het was dinsdagavond weer tijd voor een live optreden bij het radio programma Bluesworld.

Lees verder

Bluesworld


ZWOLLE - Afgelopen dinsdagavond waren Bert Vrieling en Anja Louwerse, eigenaresse van de Livingroom te gast bij ons muziekprogramma Bluesworld. De programmamakers stuurden ons de volgende foto's ter publicatie.

Lees verder

Roots Rising bij El Mundo


Dit weekend praat Ab de Haas het tweede uur van El Mundo met bandleider Fabian Schrijver van de band Roots Rising (zie foto). Roots Rising is het nieuwe reggae geluid uit Zwolle! Deze energieke achtkoppige band speel een mix van Roots Reggae, Hiphop, Balkan en Ska!

In het eerste uur van El Mundo zet Ab de 64-jarige Italiaanse singer-songwriter en producer Claudio Baglioni uit Rome centraal in Artista de la Semana! Tijdens één van zijn bezoeken aan Italië ontdekte Ab hoe populair Claudio daar is! Onze huisdichter Michel Martinus heeft zich door zijn muziek laten inspireren.

Lees verder

Echt Erik deze week in teken van Zwolle


Deze week staat het radioprogramma Echt Erik op woensdagavond in het teken van Zwolle. Harry heeft een mooie impressie gemaakt van de "Smiley Virus"-plaatpresentatie in Hedon. De Zwolse band Aspen Gems heeft een nieuwe single getiteld Lightning. En er is een preview te horen van het nieuwe album van Nemesea, getiteld Uprise en geproduceerd in de studio van Guido Aalbers in Zwolle.

Lees verder

Stef Bos bij El Mundo


El Mundo is het wekelijks programma met wereldmuziek op RTV ZOo. Het wordt uitgezonden op zaterdagavond vanaf 22.00 uur. In het eerste uur van El Mundo besteedt presentator Ab de Haas dit weekend samen met Jeffrey Migchelsen, docent van de Popschool, even aandacht aan het programma van het Donkere Dagenfestival in Harderwijk.

Lees verder

Radio 11 is terug!


ZWOLLE – Het carnavalsprogramma op de radio is terug bij RTVZOo. Het feestbeesten team bestaande uit Hinrie Zigterman, Meine Boonstra, Ilona Knies, Robin Mittelmeijer & Henkjan Oostenenk,brengen u vanaf 10 januari tot aan de carnaval op de hoogte over alles maar dan ook alles wat met feestelijk Sassendonk te maken heeft.

Lees verder

El Mundo in teken van kerst


Dit weekend staat El Mundo natuurlijk in het teken van de kerst! Samensteller en presentator Ab de Haas heeft muziek bij elkaar gezocht waarvan hij een lijntje voelt met de kerstdagen: wat melancholie, maar ook wat vrolijkheid.

Lees verder

El Mundo week 51


Bijna het laatste weekend van 2015 gaan we in het eerste uur praten met radiocollega Jaap Brienen (zie foto) uit Zwolle. Na zes jaar zijn ochtendshow “Eerst Jaap” op radio 6 gepresenteerd te hebben moet radio 6 stoppen en ook Jaap dus. Ik praat over zijn afscheid en zijn plannen.

Lees verder

El Mundo week 50


ZWOLLE – Ook al is het jaar 2015 alweer bijna voorbij, wij blijven actief radio maken! Komend weekend presenteren we in het tweede uur van El Mundo weer Studio Live! Deze keer met de Lelystadse Congolese singer-songwriter gitarist Bolivar M’Vulu met als artiestennaam Bolivar Kinshasa.

Lees verder

El Mundo van Zwolle via Monoswezi naar Epe


Omdat we Sinterklaas vieren staat dit weekend El Mundo in het teken van het gedicht en de rap! In het eerste uur van El Mundo maken we kennis met de Zwolse dichter, muzikant en verhalenverteller Henk van Huisstede. Hij zal de komende periode ook zo nu en dan een gedicht in El Mundo gaan voordragen.

Lees verder

El Mundo week 48


Ook dit weekend zorgen we weer voor een spetterend programma in El Mundo! In het tweede uur praat ik met de, bij de trouwe luisteraars, bekende zanger Bert Vissers van de Haarlemse groep Bender (zie foto).

Lees verder

West Coast Party live bij Bluesworld


ZWOLLE – Dinsdag 1 december treedt West Coast Party op bij het programma Bluesworld in het gebouw van Landstede aan het Dokterspad. Zoals altijd is de toegang gratis. De zaal is open vanaf 21.30 uur. Kijk voor meer informatie op de site van Bluesworld.

Lees verder

El Mundo week 47


Dit weekend besteed ik in het eerste uur van El Mundo extra aandacht aan de 91-jarige beroemde chansonnier Charles Aznavour. Natuurlijk heb ik dit weekend voor hem gekozen naar aanleiding van de afschuwelijke aanslagen in Parijs. De 'Franse Frank Sinatra' is een van de grootste singer-songwriters aller tijden, die dit weekend en in december een afscheidsconcert geeft in Amsterdam. Hij zal zeker nog chansons zingen van zijn allerlaatste album Encore. Onze huisdichter Michel Martinus laat zich door zijn muziek inspireren.

Lees verder

El Mundo week 45


ZWOLLE – Komend weekend staat El Mundo weer bol van natuurlijk bijzondere muziek maar ook in het tweede uur een studiogesprek met violiste Tanya Schaap van Tango Extremo die vrijdagavond optreden in de Catharinakapel in Harderwijk. De groep presenteert dan haar laatste album Havanna.

Lees verder

Tricklebolt live bij Bluesworld


ZWOLLE - Dinsdag 3 november speelt Tricklebolt live bij bluesworld RTVZOo. Mensen kunnen gratis aanwezig zijn vanaf 21.30. De bar is open, Locatie Theater Landstede aan het Dokterspad 2 te Zwolle.

Lees verder

El Mundo week 41


ZWOLLE - Dit weekend praat ik in het eerste uur van El Mundo even met programmeur Simeon Pranger over het programma van Estrado in Harderwijk. Verder zet ik in Artista de la Semana de de Italiaanse operatenor Vittorio Grigolo uit het Toscaanse Arezzo.

Lees verder

Oud Goud met Zwolse geschiedenis en meer


In de juli-aflevering van Oud Goud zijn dit weekeinde vier onderwerpen te bekijken. Allereerst zoeken we nagelaten sporen in Zwolle. Met gids Gerrit van Dijk volgen we een kleine rondleiding in het stadhuis, het Celecentrum, het Zwolsch Balletjeshuis en de Grote Kerk.

Daarna brengen we een bezoek aan het Zalker veer en het bijbehorende theehuis. Ook kijken we naar het eerste optreden in 2015 van LAB 1870, in de Berkumstede. En we eindigen met een bezoek aan de volkstuinen in de zomer van WVF in Westenholte.

Lees verder

Deze keer Ghana en Zweden in El Mundo


In het tweede uur van El Mundo praat Ab de Haas dit weekend met de van oorsprong Zweedse singer-songwriter Anne-Lie Persson (zie foto), die al jaren in Friesland woont. Hij heeft al eerder aan de lijn gehad, deze keer is de aanleiding haar tweede album "The Wide Open". Het leek haar leuk om juist haar Zweedse achtergrond in haar liedjes te verwerken, maar ze liet zich inspireren door gebeurtenissen dicht bij huis. Gewoon lekker in het gehoor liggende popliedjes!

Lees verder

Franstalige muziek in El Mundo


Dit weekend staat Franstalige muziek centraal in El Mundo. In het eerste uur zet Ab de Haas in Artista de la Semana de Franse chansonnier en gitarist Philippe Durand de la Villejégu du Fresnay alias Philippe Lavil, centraal. Philippe (67) is geboren op het Franse eiland Martinique en afstammeling van Franse kolonisten. Tot nu toe bracht hij zestien albums uit en acteerde hij in een aantal films! Onze huisdichter Michel Martinus heeft zich door zijn muziek laten inspireren!

Met Daan de Lange uit Harderwijk praat Ab over zijn liefde voor de blues en dat allemaal in het eerste uur. In het tweede uur praat Ab met de Vlaamse zangeres Micheline van Hautem (zie foto). Zij bracht onlangs een prachtig nieuw album uit "Crème de la Crème"! Een prachtige collectie vertalingen in het Frans van o.a. Frank Boeijen en Gerard van Maasakkers! Voldoende reden dus om ook dit weekend je radio weer af te stemmen op: www.rtvzoo.nl. El Mundo is elke zaterdagavond te beluisteren vanaf 23.00 uur.

Slagwerk, Turkije en Azië in El Mundo


Dit weekend is El Mundo weer heel gevarieerd van opzet! In het eerste uur praat Ab de Haas met Eric Robillard van de theater slagwerkgroep Percossa. The Real Deal is een openhartige show met bizarre acts en bijzondere muziek, een mix van slagwerk en bijzondere theateracts. Woensdag 15 april staan ze gepland in theater Harderwijk!

Tijdens een bezoek aan Turkije onlangs vond Ab een album van singer-songwriter en gitarist Tarik uit Istanbul. Tarik maakt typisch Turkse popliedjes met een ritmische- en toch ook melancholieke mix. Inmiddels heeft hij drie albums uitgebracht. Onze huisdichter Michel Martinus heeft zich in ieder geval door zijn muziek laten inspireren.

In het tweede uur gaat Ab de Haas praten met de Harderwijkse student Matthijs de Kleine (zie foto) die momenteel Azië verkent. Op dit moment reist hij rond in India. Als het lukt met de telefoonverbinding praat Ab met hem over zijn reiservaringen. Voldoende reden dus om ook dit weekend je radio weer af te stemmen op RTV ZOo.

Sweet bourbon live in Bluesworld


ZWOLLE – Dinsdag 14 april speelt er weer een live band bij Bluesworld, het bluesprogramma van RTVZOo. Dit keer betreft het de band Sweet Bourbon. Wil je aanwezig zijn, dat kan.

Lees verder

El Mundo week 10


Best een overvol programma dit weekend: in het eerste uur van El Mundo praat ik met violiste Tanya Schaap uit Den Haag van Tango Extremo. Zij zijn hard aan het werk met hun nieuwe Havanna- album en rond de Pasen is Tanya weer betrokken bij de Mattheus Passie, bewerkt door theatermaker Jan Rot.

Lees verder

Ab de Haas over El Mundo van deze week


ZWOLLE – Dit weekend praat ik het tweede uur van El Mundo met singer-songwriter Merel Simons (zie foto) uit Breda. Ze treedt vrijdagavond op in centrum De Zin in Harderwijk. Ik heb Merel leren kennen als frontvouw van de Balkanband Amariszi, waarmee ze door Europa trekt! Met deze band krijgt ze hele zalen aan het dansen. Haar andere kant is het schrijven en zingen van gevoelige liedjes, die passen in kleine zaaltjes.


Lees verder

El Mundo week 5


ZWOLLE – Onlangs werd ik door fotografe Renee Missel op het spoor gezet van de zevenmans afrosoulband Papa Goni uit Rotterdam. Eind vorig jaar hebben ze hun debuutalbum ten doop gehouden in Grounds in Rotterdam. Dit weekend praat ik hierover in het tweede uur van El Mundo met bandleider Michiel Moerkerk (zie foto), muzikant met Jamaicaanse roots, bespeler van de Afrikaanse ngoni en djembé.

In het eerste uur staat de poëzie deze keer extra in de aandacht. Ik praat met de Harderwijkse dichter Geert Zomer over zijn nieuwe bundel "Bloedmaan" en hij legt uit waarom daar de muziek van John Moreland bij past. Verder zet ik de, in Zuid-Afrika uit Portugese ouders, geboren fadozangeres Katia Guereiro centraal in Artista de la Semana. Katia vestigde zich in 1994 in Lissabon om geneeskunde te gaan studeren. Maar uiteindelijk won haar liefde voor de fado het van de geneeskunde. Intussen heeft ze vijf prachtige albums uitgebracht. Onze trouwe huisdichter Michel Martinus heeft zich door haar muziek laten inspireren. Alle redenen dus om je radio ook dit weekend weer af te stemmen op: www.harderwijkfm.nl of www.rtvzoo.nl

Pip Alblas naar Opstaan met ZOo


ZWOLLE – Met gepaste trots mogen wij op 28 maart Pip Alblas in de studio ontvangen van 08:00 tot 10:00.

Pip Alblas is singer-songwriter, bekend van The Voice Of Holland seizoen najaar 2014. Op dit moment is ze bezig met het maken van een nieuwe single, die ze op 28 maart live in de studio gaat spelen.

Luister mee Opstaan met ZOo van 8 tot 10 via de ether 105FM, de kabel 104.1FM, www.rtvzoo.nl

Bluesworld presenteert Bobby Bee Live


ZWOLLE - Dinsdag 3 februari komt de Kampense bluesband Bobby Bee & the B.J.'s voor een optreden naar de studio van Bluesworld.

Bobby Bee & the B.J.'s onderscheiden zich door echte pure bluesmuziek neer te zetten. "Blues is a feeling", dat zie je, hoor je en voel je als deze mannen de blues verkondigen. Het repertoire van de band is zeer gevarieerd en loopt uiteen van slow blues, via funky blues, rhythm & blues naar bluesrock en rock and roll. Een repertoire dat garant staat voor een avondje lekkere herkenbare bluesrock. 

Wil je aanwezig zijn? Dat kan! Meld je aan via het contactformulier op www.bluesworld.nl.

El Mundo week 4


ZWOLLE – Een tijdje geleden kreeg ik van Jan "Salsa" Blom een tip om eens te luisteren naar de Kaap Verdiaanse singer-songwriter Ary Fortes (zie foto). Aristides Fortes woont en werkt al jaren in Rotterdam. Zijn vader die gitaar, ukelele en viool speelde was zijn belangrijkste inspiratiebron. Zijn eerste soloalbum "Bo Telefonam" sloeg in Kaap Verdië in als een bom. Hij werkte op dit album o.a. samen met zangeres Milena Tavares. Inmiddels is Ary alweer bezig met een tweede album. In het tweede uur van El Mundo dit weekend vraag ik hem hierover hemd van het lijf! In het eerste uur zet ik de Turks-Koerdische zangeres Cigdem Aslan centraal in Artista de la Semana.Lees verder
© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services