Uurtje cultuurtje in teken van Fado

31 januari 2019

ZWOLLE - Het Uurtje Cultuurtje wordt gehouden met Portugese fado door fadozangeres Daisy Correia. Zij is een zeer bevlogen vertolkster van dit genre. Een concert in Mediterrane sferen over hartstocht, melancholie en saudade van de Portugese fado. Saudade wordt in het Nederlands vaak vertaald met heimwee, melancholie of weemoed. Het is echter een van de moeilijkst vertaalbare woorden. Pianist Frank Keijzer begeleid haar.

Daisy werd op zeer jonge leeftijd aangenomen op de Academie Voor Lichte Muziek (AVLM) en studeerde later ook af aan het Conservatorium. Rik Elings maakte kennis met dit talent op de AVLM waar zij toen, als de jongste in de klas, al een veel belovend pop-rock artieste dreigde te worden. Echter, toen zij de Portugese fado ontdekte maakte zij de keuze om voor de fado te gaan. Daisy Correia werkt in Portugal met grote namen in de fado en wordt regelmatig gevraagd voor grote shows op de Portugese TV. Ze treedt vaak op in het buitenland o.a. Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Daarnaast is de nu 31 jarige Daisy is al 10 jaar met eigen programma’s in de Nederlandse theaters te zien met o.a. ’Este meu fado’, ’Minha viagem pelo fado’ en de aan Amália Rodrigues gewijde hommage ’Uma casa Portuguesa’. Zij stond op het podium met o.a. Fernando Lameirinhas, Lenny Kuhr en Stef Bos en nam met deze laatste een duet op voor een van haar CD’s. Daisy brengt de fado op haar eigen manier, geeft er een eigen invulling aan en mengt de Nederlandse taal ook in haar fado.

Het Uurtje Cultuurtje op zondag 10 februari met Daisy Correia begint om 12 uur en nog eens om 15 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,- Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl. Koop direct een kaartje!


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services