Vacatures voor vrijwilligers bij IntermeZZo

Zwolle - IntermeZZo, het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, gaat binnenkort verhuizen en uitbreiden. Het aantal bezoekers zal groeien. Er zijn meer vrijwilligers nodig in de functie van gastvrouw/gastheer.

Daarom is IntermeZZo op zoek naar mensen bij wie deze rol in het nazorgcentrum past.

De gasten bij IntermeZZo zijn mensen met de diagnose kanker, die tijdens of na hun behandeltraject voor ondersteuning bij het nazorgcentrum komen. Gasten komen voor een gesprek, om een cursus of workshop te volgen of voor deelname aan activiteiten. Hen een warm welkom geven en een invoelend gesprek voeren is de rol van de vrijwilliger. Het doel is mensen met kanker én hun naasten te ondersteunen de regie op hun leven te hernemen.

Hecht team

Zowel voor de huiskamer met inloopfunctie als voor de ontvangst/receptie zijn meerdere vrijwilligers nodig die tenminste één dagdeel per week inzetbaar zijn. De vrijwilligers bij de ontvangst voeren ook wat licht administratieve taken uit. Per dagdeel werken er drie vrijwilligers.

Sinds de start in 2010 is IntermeZZo gegroeid van 500 naar 4.000 bezoeken per jaar. Dit resulteert in een groeiend aantal vrijwilligers, dat samen een hecht team vormt. Nieuwe vrijwilligers kunnen een aantal keren meelopen om te ervaren wat het werken bij IntermeZZo inhoudt. Wanneer het wederzijds bevalt, krijgt de vrijwilliger een inwerkperiode en groepsgewijs een voorbereidende training. Het team wordt regelmatig bijgeschoold en er zijn prettige teambuildingsactiviteiten en uitjes.

Belangstelling? Kijk voor vacaturebeschrijving op www.intermezzo-zwolle.nl/nieuws Solliciteren? Stuur een mailtje met motivatie en eventueel cv naar: info@intermezzo-zwolle.nl

Fotobijschrift:

De vrijwilligers Wilmien, Joke en Lammy en de andere vrijwilligers van team IntermeZZo zien uit naar nieuwe collega’s.

Achtergrondinformatie over IntermeZZo:

IntermeZZo is hét nazorgcentrum in Zwolle voor mensen met kanker en hun naasten. Er is een nauwe samenwerking met Isala Oncologisch centrum. Doel is, aanvullend op het medische traject, mensen te ondersteunen de regie op hun leven te (her)vinden. IntermeZZo biedt ondersteuning op drie terreinen:

Een luisterend oor:

inloopfunctie in de kleinschalige huiskamer voor een gesprek met getrainde vrijwilligers of contact met lotgenoten.

Informatie en voorlichting:

informatiebijeenkomsten op gebied van voeding en gezondheid, fysieke conditie en uiterlijk, werk en sociaal leven. De voorlichting is ontwikkeld in samenwerking met Isala en wordt gegeven door professionals.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services