Verbetering voorzieningen rond recreatieplassen

ZWOLLE – Het college van burgemeesters en wethouders heeft een voorstel ingediend bij de gemeenteraad om de voorzieningen rond drie recreatieplassen in Zwolle te verbeteren. Het gaat hierbij om de Wijthmenerplas, Milligerplas en de Agnietenplas. Ze willen onder meer investeren in een nieuw parkeersysteem, toiletten en de reddingsbrigade van de Milligerplas en Wijthmenerplas. Dit alles om de aantrekkelijkheid te vergroten.Het parkeersysteem aan de Wijthmenerplas is verouderd en moet vervangen worden. De voorkeur gaat uit naar een parkeerinstallatie waarbij bezoekers achteraf en contactloos kunnen betalen. Dit verbetert de doorstroming bij de in- en uitgang op drukke dagen. Ook wordt het nieuwe systeem gekoppeld aan het centrale parkeersysteem in Zwolle. Hierdoor kunnen bezoekers 24 uur per dag hulp inschakelen bij bijvoorbeeld problemen met de slagboom en is er met camera’s toezicht op de entree.
Het college stelt voor om de toilettengebouwen aan de Wijthmenerplas op te knappen en weer klaar te maken voor de toekomst. De architect van de toiletgebouwen aan de Wijthmenerplas, Cor Haasjes, heeft een modern ontwerp gemaakt waarbij de gebouwen een meer open karakter hebben. Bij de Milligerplas worden de toiletten gekoppeld aan grand café Milligers.
Veiligheid is belangrijk, daarom wordt de reddingsbrigade bij de Milliger- en Wijthmenerplas tijdens drukke weekenden uitgebreid. Daarnaast is er bij de drie recreatieplassen groot onderhoud nodig. Al deze maatregelen dragen bij aan de aantrekkelijkheid van de Zwolse zwemplassen.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services