Verrassende klassieke muziek op locatie

ZWOLLE - Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe, tweede locatie van Museum de Fundatie, vormt het perfecte decor voor masterstudenten klassieke muziek van het ArtEZ Conservatorium Zwolle. De jonge internationale musici tonen er op zaterdag 21 april multidisciplinaire producties onder de titel Artseedz Music Projects. Voorop staat daarbij hun persoonlijke benadering.

Gaat het museum voor eigentijdse kunst de confrontatie aan met het 14e-eeuwse kasteel en zijn tuinen, Artseedz confronteert deze dag klassieke muziek met andere kunstdisciplines als dans, theater en film. In en rondom het kasteel kiezen de musici locaties die schuren met de voorstelling, of er juist onverwacht plezierig mee harmoniëren. Van 11.30 tot 16.00 uur zijn er zes korte presentaties meermalen te zien. De internationaal samengestelde groep musici zorgt voor een veelkleurig programma met invloeden uit Spanje, Indonesië en China en verwijzingen naar de mythologie en eigentijdse installatiekunst. Alle informatie is te vinden op www.artseedz.nl

Pioniers van de toekomst

Artseedz Music Projects is onderdeel van de masteropleiding klassieke muziek. De studenten volgen in dit kader intensieve workshops en lezingen door vooraanstaande professionals uit dans, theater, beeldend kunst en muziek en krijgen lessen podiumpresentatie en PR. Het ArtEZ Conservatorium wil hiermee studenten -als pioniers van de toekomst- goed voorbereiden op de veelzijdige en internationale beroepspraktijk.

Artseedz Music Projects

Kasteel het Nijenhuis Heino/Wijhe Zaterdag 21 april, van 11.30 tot 16.00 uur 't Nijenhuis 10.
Entree (museum en muziek): € 12,50, CJP & studenten € 9,00, t/m 18 jaar & museumkaart gratis
De voorstellingen zijn gratis toegankelijk voor andere museumbezoekers van Kasteel het Nijenhuis.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services