Viering van Liefde in Dominicanenkerk

ZWOLLE - In reactie op de 'Nashville-verklaring' en de commotie en verontwaardiging die hierover is ontstaan werd er op zondagavond 13 januari een Viering van Liefde gehouden in de Dominicanenkerk in Assendorp.

Meerdere kerkgenootschappen in samenwerking met het COC Zwolle, Stichting Zwolle Pride, het Academiehuis Grote Kerk, de LHBTI-gemeenschap en de gemeente Zwolle organiseerden een dienst waarin de deuren werden geopend voor de liefde die we elkaar kunnen en mogen geven.

De Nashville-verklaring is een in de Verenigde Staten van Amerika opgesteld document waarin de gelovigen wordt voorgehouden hoe om te gaan met homosexualiteit- en trans-gender vraagstukken. Het document werd in Nederland onder andere door Kees van der Staaij van de SGP ondertekend, hetgeen hem op een flinke dosis kritiek kwam te staan. Het document wordt onder andere bekritiseerd omdat het homosexualiteit afwijst.

Voor de dienst in Assendorp werd de aanwezigen gevraagd zelf een bloem mee te nemen voor een groot bloemstuk dat aan het eind van de dienst werd samengesteld. Ook werd de regenboogvlag gehesen voor het koor van de kerk.

De foto's zijn gemaakt door Gustaaf van Surksum.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services