Voetbalteam Berkum verrast Staphorst

4 februari 2019

ZWOLLE - Berkum heeft op eigen terrein met 2-0 gewonnen van kampioenskandidaat Staphorst. De wedstrijd was lang niet altijd hoogstaand, maar wél spannend. De bezoekers verzuimden vóór rust afstand te nemen en liepen daarna in het mes van de hard werkende Zwollenaren.

“In de eerste helft redde onze keeper een paar keer fantastisch en dat was het keerpunt. We hebben ons het snot voor de ogen gelopen en alles gegeven voor een héél belangrijke overwinning,” vertelde Berkum-trainer Raymond Schuurman. Zijn collega Dennis van Toor van Staphorst zag dat zijn ploeg het vooral in het eerste bedrijf had laten liggen. ”Na de 1-0 was Berkum gevaarlijk in de omschakeling. We waren vandaag niet goed genoeg om ze pijn te doen.”

Riante kansen 

Berkum kwam aardig uit de startblokken. Mogelijkheden voor Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna leidden niet tot de openingstreffer. Staphorst nam al snel het heft meer in handen. Toen de snelle Mike Reuvers een paar keer voor problemen in de Zwolse defensie zorgde leken de bezoekers op weg naar hun eerste goal. Dat pakte anders uit, want riante kansen voor Martijn Brakke en Rob Mijnheer waren niet aan de bezoekers besteed. Daar speelde ook Berkum-doelman Dominic van Hoof een belangrijke rol in. Hij liet een miraculeuze reddingen zien op een inzet van Mijnheer. En, na ruim een half uur, een vrije trap van Martin van ’t Ende.

In het tweede bedrijf kwam Staphorst er een stuk minder aan te pas. De thuisclub streed voor elke meter. De bezoekers zetten wel druk, maar slaagden er slechts een enkele keer in om écht gevaarlijk te worden. Na een uur nam Berkum afstand via een prima uitgespeelde uitbraak. Middenvelder Thom Kooke leek te kunnen afspelen op Bacuna maar doorzag de dreigende buitenspelsituatie. Hij hield in en bediende daarna Chris van der Meulen op maat. De Zwolse linksbuiten kapte zijn tegenstander uit. Hij kwam naar binnen en haalde fraai uit voor de onhoudbare 1-0.

Van de doellijn
Slechts enige minuten later leek Ferdi ter Avest voor de gelijkmaker te gaan zorgdragen. Berkum-keeper Van Hoof bracht echter opnieuw uitkomst. Vervolgens haalde aanvoerder Marc van der Meulen de bal van de Zwolse doellijn. Dat was eigenlijk de laatste échte verrichting voor Staphorst. Zij drong nog wel aan maar kon niet meer prikkelen. Door de pogingen om de gelijkmaker te forceren ontstond er achterin meer ruimte bij de bezoekers. Bacuna, leek daar van te profiteren toen hij alleen voor Staphorst-doelman René Oosterhof opdook. De wedstrijd had toen nog een minuut of 20 te gaan. De Zwolse spits had helaas iets te veel ruimte nodig en werd bij zijn passeeractie wat uit zijn evenwicht gebracht. Deze droomkans ging derhalve in rook op. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd pakte Bacuna alsnog zijn doelpunt mee. Hij kreeg de bal voor het Staphorster doel ietwat voorspoedig mee. Daarna maakte hij het lang niet gemakkelijke karwei slim af: 2-0.

Door die toch verrassende winst heeft Berkum zich wat ruimte gegeven ten opzichte van de concurrentie in de Hoofdklasse B. Staphorst had met een zege in deze wedstrijd aan de top van de ranglijst kunnen komen, maar speelde daar vooral na rust gewoon niet solide genoeg voor.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services