Voorstel nieuwe wethouder duurzaamheid

ZWOLLE – Michiel van Willigen wordt voorgesteld door ChristenUnie in Zwolle als nieuwe wethouder van onder andere duurzaamheid. Van Willigen is momenteel woordvoerder voor onder andere duurzaamheid, dierenwelzijn en groen. Gerdien Rots heeft lovende woorden voor hem met “zijn kennis van Zwolle, zijn ambitie voor duurzaamheid en zijn ervaring in de raad” is hij een aanwinst als wethouder voor het Zwolse college. Sinds 2001 woont Van Willigen in Zwolle en kwam in 2010 in de gemeenteraad waar hij zich onder andere op het gebied van decentralisaties in het sociaal domein, beheer van openbare ruimte en duurzaamheid bezig hield. Ook is hij initiatiefnemer van het duurzame initiatief “auto delen in Zwolle”. Dit bezorgde hem in 2014 de titel “De Groene Belofte van Overijssel”. Nu wordt hij voorgesteld als wethouder tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

ZWOLLE – Michiel van Willigen wordt voorgesteld door de ChristenUnie in Zwolle als nieuwe wethouder van onder andere duurzaamheid. Van Willigen is momenteel woordvoerder voor onder andere duurzaamheid, dierenwelzijn en groen. Gerdien Rots heeft lovende woorden voor hem met “zijn kennis van Zwolle, zijn ambitie voor duurzaamheid en zijn ervaring in de raad” is hij een aanwinst als wethouder voor het Zwolse college. Sinds 2001 woont Van Willigen in Zwolle en kwam in 2010 in de gemeenteraad waar hij zich onder andere op het gebied van decentralisaties in het sociaal domein, beheer van openbare ruimte en duurzaamheid bezig hield. Ook is hij initiatiefnemer van het duurzame initiatief “auto delen in Zwolle”. Dit bezorgde hem in 2014 de titel “De Groene Belofte van Overijssel”. Nu wordt hij voorgesteld als wethouder tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Van Willigen zegt zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging: “Ik houd van deze stad, die de perfecte balans kent van een levendige groeistad en een fijne ‘woonstad’. Waarin iedereen meetelt, waarin je de vrijheid hebt om te zijn wie je bent, waarin we rekening houden met elkaar en met de toekomstige generaties Zwollenaren. Voor die stad en al haar inwoners zet ik me met veel plezier in.”

Rots prijst onder meer de verbindende eigenschappen van de kandidaat-wethouder. “Michiel is in staat om mensen te verbinden rond een thema als duurzaamheid. Hij betrekt Zwollenaren bij het invullen van de opgaven waar we als stad voor staan en neemt daarin het voortouw. Michiel is innovatief, heeft politieke ervaring in de raad, kent het openbaar bestuur ook vanuit zijn huidige werk bij het waterschap en brengt veel kennis met zich mee.

Van Willigen is ambitieus: “Ik zie duurzaamheid als een kans om te vernieuwen en te verbeteren. Ik wil dat alle Zwollenaren daar de voordelen van kunnen ervaren. Zwollenaren die profiteren van in de stad opgewekte energie. Bedrijven die duurzaam kunnen investeren, maar ook samenwerkende groepjes mensen die hun energieopwekking in eigen hand nemen. Toekomstige generaties in onze stad voor wie de lucht schoner is. Het liefst wil ik dat alleen al het feit dat je in Zwolle woont, zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk. De toekomst is groen. Laten we dan vooroplopen. Nederland is nu nog de viespeuk van Europa. Dat vind ik gênant voor een land dat normaal bovenaan alle lijstjes staat. Dat kan zoveel beter. En Zwolle kan daarin het goede voorbeeld geven. Daar zet ik me voor in.”


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services