Vrouwen 1 VV Berkum kampioen!

30 april 2018

ZWOLLE - Vrouwen 1 van VV Berkum heeft zaterdag in Ermelo de kampioenstitel behaald! Dit betekent dat ze volgend seizoen uit komen in de 1e klasse! Trainer Don le Grand: “Dit is waar we het met z’n allen voor doen, opstomen naar een hogere klasse! De vrouwen hebben echt een topprestatie neergezet dat ze deze positie hebben bereikt. Met z’n allen hebben ze er keihard voor getraind. Ze hebben het echt verdiend!“

Om het kampioenschap te bereiken moest er zaterdag worden gewonnen van DVS’33 in Ermelo. Met de bus reisden de speelsters samen met een groot aantal supporters in de ochtend af naar Ermelo. Om half een begon de wedstrijd. De hoop op een overwinning kwam in zicht na de eerste goal die er in werd gekopt. Uiteindelijk werd met 3-1 gewonnen en barstte het feest los. De meiden van VV Berkum MO11 die hun eigen trainster kampioen zagen worden, stormden het veld op om de overwinning mee te vieren. De champagne werd ontkurkt en het feest kon beginnen. Bij sportpark de Vegtlust werd de bus met vuurwerk onthaald en ging het kampioensfeest van start.

Hoofdsponsor Het Wijnhuis had onder meer kampioensshirts laten maken en stelde speciale VV Berkum champagne beschikbaar. “Het was een schitterende dag. Dit kampioenschap betekent de definitieve doorbraak van het vrouwenvoetbal bij VV Berkum. Onze keuze om de vrouwen en meiden zoveel mogelijk te integreren heeft nu dus al snel tot succes geleid, met dank aan een groep enthousiaste dames en een energieke sponsor. We doen het samen, samen werken we aan ons ‘zwart-wit, warm hart’, aldus VV Berkum voorzitter Jan Teun Füller.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services