VV Berkum gaat voor gezond

2 november 2017

ZWOLLE – VV Berkum gaat ervoor, ze wil als eerste club voor de titel “Gouden Gezonde Voetbalkantine” in aanmerking komen. Hiervoor hebben ze “Voetbalvitaminen” bedacht, het maakt deel uit van het project “Zwolle Gezonde Stad”. Na de wedstrijd Berkum-SDC Putten deelde burgemeester Henk Jan Meijer dit mee als een van de lopende Zwolse zaken in de businessclub van Berkum. Ook gaf hij een goede analyse van de 2-2 gelijkgespeelde wedstrijd.

ZWOLLE – VV Berkum gaat ervoor, ze wil als eerste club in Nederland voor de titel “Gouden Gezonde Voetbalkantine” in aanmerking komen. Hiervoor hebben ze “Voetbalvitaminen” bedacht, het maakt deel uit van het project “Zwolle Gezonde Stad”. Na de wedstrijd Berkum-SDC Putten deelde burgemeester Henk Jan Meijer dit mee als een van de lopende Zwolse zaken in de businessclub van Berkum. Ook gaf hij een goede analyse van de 2-2 gelijkgespeelde wedstrijd.

Ook de sportnotitie van de gemeente kwam aan bod, en daarin is het bewegen van ouderen en gezonde voeding voor jongeren opgenomen. Verder is de doelstelling dat er in 2019 zes Zwolse sportkantines met een gezond aanbod het bronzen keurmerk kunnen hebben. Onder het motto ‘Samen maken we de stad’ is dat zeker mogelijk, aldus de burgemeester.
Naast het brons zijn er ook zilveren en gouden gradaties te behalen door een gezond aanbod en door verantwoord beleid dat door het Voedingscentrum is getoetst. Burgemeester Meijer, die eerder al lovende woorden had voor het vrijwilligersbeleid en het duurzaamheidsproject van VV Berkum, prees de ambitie van de club om als eerste gouden gezonde voetbalkantine voor de hoogste kwalificering te gaan.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services