Wereldkampioenschap Volièrevogels

4 januari 2019

ZWOLLE - De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) is de organisatie die zich in de ruime betekenis van het woord bezig houdt met volièrevogels. Er zijn ongeveer 25.000 bewonderaars aangesloten. Dit jaar houdt zij (mede namens COM-Mondiale – de wereldorganisatie) onder de naam “Mondial 2019” de wereldkampioenschappen. Deze vinden plaats in de IJsselhallen te Zwolle. Uit meer dan 40 aangesloten landen sturen liefhebbers hun mooiste vogels in, die elk in hun klasse zullen strijden voor de titel “Wereldkampioen”.

Niet alleen het aantal vogels is indrukwekkend, ook de variatie in kleur en zang is groot.

Vele soorten zijn er te bewonderen. Onder andere kanaries, parkieten, papegaaien, kleinere tropische vogels, exotische duifjes, alsmede Europese vogels … ze zijn in grote aantallen te zien en te horen.

Veel stands van commerciële bedrijven uit binnen- en buitenland maken deze Mondial compleet.

Ook voorlichting over het houden van vogels is een belangrijk aandachtspunt en er is veel documentatie aanwezig.

Zo’n evenement organiseren is geen sinecure. De organisatie kan echter een beroep doen op veel vrijwilligers die tijdelijk mee zullen “verhuizen”. Daarnaast zal er door scholengemeenschap “De Zone” uit Zwolle assistentie worden verleend op gebied van verzorging van vogels.

De NBvV voert al sinds 2012 beleid dat de gezondheid en het welzijn van vogels die in Nederland in een beschermde omgeving worden gehouden, de zogeheten avicultuur, moeten waarborgen en verbeteren. In dat beleid worden ook handreikingen gedaan ten aanzien van het verantwoord vermeerderen en tentoonstellen van vogels. Daarmee levert de NBvV haar bijdrage aan het maatschappelijk debat over dierenwelzijn. Tegelijkertijd geeft dit beleid aan hoe haar leden moeten omgaan met wettelijke normen en morele waarden ten aanzien van het op een ethisch verantwoorde manier houden van kooi- en volièrevogels.

“Mondial 2019” is het evenement voor de vogelliefhebber en daarom “The place to be”. Wij rekenen op bezoekers uit alle delen van Europa. Naar verwachting zal de show door 15.000 bezoekers worden bezocht.

“Mondial 2019” wordt van donderdag 10 t/m zondag 13 januari gehouden in de IJsselhallen, Rieteweg 4, Zwolle. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken en is in de nabijheid van het Centraal Station Zwolle gelegen.

Openingstijden: Donderdag 10 jan., vrijdag 11 jan. en zaterdag 12 jan.: 10.00-17.00 uur. Zondag 14 jan. : 10.00-16.00 uur. Toegangsprijzen: Volwassenen € 15,00 Uitgebreide catalogus € 15,00 Kinderen tot 12 jaar € 10,00


Zie ook https://com.mondial2019.nl


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services