West Coast Party live bij Bluesworld

ZWOLLE – Dinsdag 1 december treedt West Coast Party op bij het programma Bluesworld in het gebouw van Landstede aan het Dokterspad. Zoals altijd is de toegang gratis. De zaal is open vanaf 21.30 uur. Kijk voor meer informatie op de site van Bluesworld.

West Coast Party bestaat uit 4 gerenommeerde muzikanten die deze blues stijl al jaren een warm hart toedragen. Zanger,mondharmonicaspeler Gerrit Ekkelenkamp heeft jaren lang het bluescircuit doorkruist met diverse bands en gelegenheidsformaties. Ondanks dit feit werkt hij nog steeds aan de verdere ontwikkeling van de optimale Westcoast harmonica sound.

Gitarist Jean Raven heeft als grote voorbeeld Duke Robillard en dat is heel duidelijk in zijn spel terug te horen. Jean heeft in diverse bluesbands met name in het Westen van Nederland gespeeld. De laatste jaren speelde hij o.a. in Jumpin’ Joe, met deze band verzorgde hij enige voorprogramma’s van Duke Robillard.
De ritme sectie bestaat uit drummer Richard van Grootveld en Martin van der Velde op bas. Richard van Grootveld is een zeer ervaren en groovy drummer die o.a. ook in de Haagse band Jumpin’ Joe speelde. Bassist Martin van der Velde werkte met o.a. Joel Foy, James Harman, Gene Taylor en vele andere Amerikaanse bluesmuzikanten die in Europa tourden.

Al met al een band met de nodige bagage die een eigen draai geven aan de Westcoast Blues.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services