Wie stuurt Djelano een kaartje?

29 januari 2019

ZWOLLE-De kans bestaat dat dankzij allerlei nieuwe onderzoeken en het gebruik van nieuwe medicatie Djelano weer thuis kan komen wonen. Wat zou het mooi zijn als er heel veel kaartjes voor hem liggen als hij weer thuis is.

Al vanaf dat hij een baby was, is Djelano ziek, hij heeft verschillende lichamelijke aangeboren afwijkingen en is ook licht verstandelijk beperkt. Artsen zeiden dat hij nooit zou kunnen lopen, of zelfstandig zou eten, maar een echte diagnose hebben zijn ouders steeds niet. Vanaf zijn vierde ging het ineens beter met hem, het leek wel een wonder.

Met hulpmiddelen kan Djelano nu bijvoorbeeld toch lopen, maar tot en met vandaag blijft zijn gezondheid een grote zorg voor het gezin.

”Omdat hij steeds in en uit het ziekenhuis moest, en bijna nooit thuis was, was dit erg zwaar voor ons gezin. Djelano ontwikkelde ook heftige gedragsproblemen en een paar jaar geleden ging hij uit huis omdat hij zo ziek was dat de zorg voor hem ons echt te zwaar werd, de situatie ging ten koste van onze andere kinderen en wij konden Djelano niet de specialistische zorg bieden die hij nodig had.

Wij waren gedwongen om een keus te maken die voor iedereen in ons gezin het beste was, hoe moeilijk dat ook was. Nu zijn we dankzij allerlei nieuwe onderzoeken en het gebruik van nieuwe medicatie etc. eindelijk zo ver dat Djelano weer thuis kan komen wonen”, zegt zijn moeder Sylvia.

Hoe leuk zou het zijn als Djelano na vijf jaar weer thuis komt er als verrassing een heleboel kaartjes op hem liggen te wachten. Wie wil deze kanjer een mooie kaart sturen of een verassing?

Djelano is 11 jaar en hij houdt van sportauto’s, voetbal, muziek en games
Djelano Donopawiro, Sportlaan 53,  Zwolle


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services