Winterse activiteiten in Transit

19 november 2018

ZWOLLE  – Transit, het vroegere politiekantoor aan de Luttekestraat, staat geheel vol met activiteiten. Op vrijdag 23 november wordt de winter in het creatieve verzamelpand afgetrapt met de happening ‘Bring your own beamer’. Vanaf die dag is er bovendien een FUNDATIEfusion te zien met een kunstwerk van kunstenaar Elise van der Linden.

Cibap presenteert Bring your own Beamer

Voor het evenement ‘Bring your own Beamer’ nodigt Cibap vormgevers en videokunstenaars, waaronder eigen medewerkers en studenten uit om hun werk te laten zien. Een ‘one-night-exhibition’: op vrijdag 23 november kunnen tussen 18.00 en 23.00 uur alle muren, plafonds, vloeren, doeken en hoeken gebruikt worden om op te projecteren. ‘Neem je eigen beamer mee en projecteer!’

FUNDATIEfusions: Elise van der Linden

Museum de Fundatie de Fundatie toont er vanaf diezelfde dag een videowerk uit eigen collectie van kunstenaar Elise van der Linden. Zij maakte eerder video-installaties voor onder meer Lowlands en ze realiseerde in 2017 met de Fundatie een pop-up museum voor theaterfestival de Parade.

Made By

In het gebouw biedt Cibap aan studenten en oud studenten de gelegenheid om hun creatieve producten te verkopen. Met de ‘Made by winkel’ krijgen zij een platform maar vooral ook de mogelijkheid om stappen te zetten in ondernemersschap; het gehele proces van ontwikkeling en proto-typing tot vermarkting en verkoop.

ArtEZ master Interior Architecture & Cibap Graduates

Naast de FUNDATIEfusion zijn er in de wintermaanden in Transit wisselende exposities te zien. Vanaf 7 december tonen studenten van Corpo-real Master Interior Architecture van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten grote installaties in een expositie. Vanaf 23 januari is er eindwerk van Cibap studenten te zien die in diezelfde maand hun diploma behaalden.

Transit

De gemeente Zwolle is blij met deze tijdelijke invulling. Het voormalig politiebureau is eigendom van de gemeente Zwolle. In 2019 zal het pand een definitieve invulling krijgen. Welke invulling dat wordt, is nog niet duidelijk. Het is de bedoeling dat deze invulling de binding in de Luttekestraat vergroot en bijdraagt aan de loopstroom vanaf de gracht. 


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services