Wintervoorstelling in de kerstvakantie

19 december 2018

ZWOLLE - Theatergroep de Jonge Honden speelt, in samenwerking met PNTheater, de wintervoorstelling Werktuig 8+ in hun eigen Perrontheater. Een mysterieuze en stoere voorstelling over gewaarworden, weetgierigheid en verantwoordelijk zijn voor je daden. De voorstelling speelt op de zolder van het Perrontheater aan de Westerlaan in Zwolle, waar buiten de vuren zullen branden en de warme chocolademelk klaar zal staan. 


Stoer en mysterieus sprookje 
Het verhaal luidt als volgt: Het is kerstvakantie en Erik is net met zijn vader weggetrokken naar een kluswoning. Langzaamaan leert hij iedereen in het dorp kennen terwijl zijn vader druk is met zijn karwei. Dan komt hij in aanraking met een mysterieuze schuur. Er komen geluiden uit de schuur maar er doet niemand open. Via briefjes communiceert Erik met de onzichtbare bewoner en voert uit nieuwsgierigheid allerlei opdrachten uit. Maar waartoe dienen de spullen die hij brengt en wat wordt er gemaakt? Waaraan werkt Erik eigenlijk mee? Mag hij dat wel doen? Hij moet erachter komen wie in de schuur zich bevindt. Erik gaat op onderzoek uit. 

Theatergroep De Jonge Honden en PNTheater 
Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle maakt met veel bezieling grote spektakelstukken in de buitenlucht. Jolmer Versteeg, artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden, regisseert de voorstelling Werktuig. PNTheater bestaat uit theatermakers en acteurs Joeso Peters en Silas Neumann. Vanuit liefde voor verteltheater vertellen zij spannende verhalen die de fantasie prikkelen. Met humor en muziek trekken ze de kijker de verbeelding in.

Het Perrontheater, een voormalig NS-gebouw aan de Westerlaan in Zwolle, is sinds 2014 de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden. Sprookjesfestival Werktuig is onderdeel van het Sprookjesfestival van Zwolse theaters. De voorstelling is twee keer per dag te zien op donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december. 

Kaartjes (€10,-) zijn een uur voor aanvang verkrijgbaar aan de kassa bij het Perrontheater of via de website van de Zwolse theaters. Speeldata Donderdag 27 december: 15.30 uur en 19.15 uur Vrijdag 28 t/m zondag 30 december: 13.15 uur en 15.30 uur Locatie: Perrontheater aan de Westerlaan 9, Zwolle.

Foto: Jan Amse


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services