Workshop Bijbelverhalen vertellen

16 januari 2019

ZWOLLE – De Verhalenboot houdt samen met De Vertelacademie een workshop Bijbelverhalen vertellen in de Statenzaal te Zwolle. De workshop richt zich op leerkrachten, bibliothecarissen, welzijnswerkers, theologen, sprekers, grootouders, verhalenvertellers en andere liefhebbers van verhalen.

De verhalen uit de Bijbel onderscheiden zich niet wezenlijk van alle andere verhalen. Ze zijn op veel verschillende manieren te duiden en spelen het nog altijd klaar om discussie op te roepen. Voor iemand die deze verhalen op een geanimeerde manier in de schijnwerpers wil zetten, ligt er een uitdaging. Dat is om een vorm te vinden die het verhaal betekenis kan geven binnen de veranderende wereld waarin we leven. Ervaring met het vertellen van (korte) verhalen is gewenst.

De workshop
In deze workshop leer je hoe je het vertellen van een Bijbelverhaal kunt aanpakken, ongeacht je achtergrond. Over Bijbelverhalen zijn veel meningen, ideeën en interpretaties. Waar begin je? Je herinnert je misschien de verhalen uit je jeugd. Jonas in de walvis, Daniel in de leeuwenkuil, Jezus die over het water loopt, Adam en Eva. Verhalen waar je als kind ademloos naar kon luisteren, maar waarvan je je nu afvraagt, waar gaat dit eigenlijk over. Kan ik dit zo nog wel vertellen? En hoe dan wel?

Over de workshopdocente
De workshop wordt verzorgd door de Vertelacademie, de vaste partner van Productiehuis De Verhalenboot als het gaat om scholing van vertellers. Docent is Peterine Kooijmans. Zij is dramadocente en studeerde in 2015 af aan de Vertelacademie met een voorstelling waarin een drietal vrouwen uit de Bijbel centraal staan.

Bijbelverhalen vertellen, zaterdag 9 februari 2019, 10.00-17.00 uur.
Meer informatie en inschrijven: http://www.deverhalenboot.nl/vertelopleiding/open/workshop-bijbelverhalen/


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services