Zilver en brons voor Lindsey Berghuis op NJJK

19 juni 2017

Lindsey Berghuis heeft op de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen lange baan in Eindhoven drie zilveren en een bronzen medaille veroverd.

Berghuis trapte het kampioenschap donderdag 15 juni af met de 400 meter vrije slag en tikte als tweede aan in een tijd van 4.38.43. De dag erna was het opnieuw raak. Ditmaal wist de zwemster van ZV 44 op de 50 meter rugslag het brons en op de 800 meter vrije slag opnieuw een zilveren plak te pakken. De talentvolle zwemster bemachtigde zondag 18 juni op de 200 meter vrije slag haar derde zilveren medaille. 


Naast haar individuele starts kwam Lindsey Berghuis samen met Michelle van den Hoofdakker, Lotte Pieterman en Naomi Polinder in actie op de 4 x 100 meter vrije slag estafette. Ook het estafetteteam bleek in prima vorm. De scherpe eindtijd van 4.12.78 was naast een verbetering van de inschrijftijd goed voor een bronzen medaille. 

De Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen lange baan vonden van 15 juni tot en met 18 juni plaats in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Namens ZV 44 namen Lindsey Berghuis, Lotte Pieterman, Nora Weerman, Michelle van den Hoofdakker, Naomi Polinder, Robin van den Berg, Danny Brown en Tristan Scholten deel aan het kampioenschap. Weerman, Pieterman en Van den Berg waren eveneens goed voor meerdere top 10 noteringen in het eindklassement. Ook Michelle van den Hoofdakker, Danny Brown en Tristan Scholten wisten op hun afstanden prima tijden neer te zetten.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services