Zone.college student naar NK Bloembinden

8 maart 2019

ZWOLLE - De 19-jarige Zone.college-student Carline Refuge, strijdt mee voor de kwalificatie ‘Nederlands kampioen Bloembinder’ tijdens Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Tijdens dit NK is het nodig dat Carline 3 dagen lang diverse opdrachten uitvoert in haar vakgebied. Dit kan zijn het maken van een tafelstuk of een bruidsboeket. Sommige opdrachten kan ze deels thuis voorbereiden en andere krijgt zij ter plekke, zogenaamde 'verrassingsopdrachten'. Haar scheppingen worden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven.

Carline Refuge is student aan de opleiding Bloem & styling van Zone.college in Zwolle (voorheen Groene Welle), zij zit in haar laatste jaar. Docent Betty Rijnberg over Carline: "Zij blinkt uit in haar materiaalkeuze, ze ziet de schoonheid van het ‘waardeloze goed’ in de natuur. Ze heeft gevoel voor spraakmakende kleurencombinaties, werkt verfijnd en gedetailleerd en beeft een bloemenhart. Carline is zeer gedreven, gefocust en maakt een goede kans om Nederlands Kampioen te worden."

Momenteel loopt Carline stage bij Flora-inn in Bathmen. Ze volgt tijdens haar studie het keuzedeel ‘trends en conceptueel bloemwerk’, waarmee zij haar vakmanschap verdiept. Na haar opleiding op het Zone.college gaat ze doorstuderen op Aeres Hogeschool in Wageningen, zij wil graag vakdocent worden.

De deelnemers aan Skills The Finals gaan er voor om de beste vakman of –vrouw te worden in hun beroep. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken bovendien kans om geselecteerd te worden voor een plek in Team Nederland tijdens internationale beroepenwedstrijden zoals EuroSkills en WorldSkills. Carline heeft namens Zone.college een titel te verdedigen, in 2017 won Zone.college student Esther Weijenberg de Nationale Vakwedstrijden Bloem, en werd zij 9e op de EuroSkills in Budapest. Esther mocht daarna Nederland vertegenwoordigen tijdens de Worldskills in Abu Dhabi en eindigde op de 6e plaats.

Over Skills The Finals

Skills The Finals is hét evenement waar (beroeps)onderwijs samen komt met bedrijfsleven. Van 20 t/m 22 maart 2019 staat Amsterdam in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden voor het vmbo en mbo van WorldSkills Netherlands. Voorafgaand aan de finales hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de duizend finalisten te worden die van 20 t/m 22 maart strijden om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied.

Over Zone.college

Zone.college biedt in Oost Nederland vmbo-, mbo-, en volwassenenonderwijs aan in de groene sector. Dat doen ze op locaties in onder meer Doetinchem, Twello, Almelo, Hardenberg en Zwolle. Er wordt onderwijs gegeven aan circa 4.000 leerlingen in het vmbo en rond de 3.000 studenten in het mbo. In totaal werken er bij Zone.college ruim 750 medewerkers. www.zonecollege.nl.

Nieuwe naam!

Zone.college is de nieuwe naam van AOC Oost en Groene Welle. Samen werken zij verder aan groen onderwijs dat vooruitstrevend is en nog beter aansluit bij de beroepspraktijk.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services