Zonnepanelen actie in Assendorp

6 februari 2019

ZWOLLE - Buren in Assendorp houden een zonnepanelenactie omdat het makkelijker en goedkoper is om ze samen in te kopen. Er is een informatieavond in de Enk. Op de bijeenkomst kunnen mensen meteen vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. De actieve buren stellen zich aan je voor. Bewoners van Assendorp zijn van harte welkom. Koffie en thee krijg je van 50 tinten groen Assendorp.

Programma met buren

Op de avond is er natuurlijk veel informatie over de zonnepanelenactie. Verder is er een kleine markt waar men in een kleine groep in gesprek kan. Er zijn tafels met een energieadviseur, over klimaatadaptatie in de wijk met geveltuinen en groenen daken, en men kan het Homewarming spel spelen voor energiebesparing.

Film première: Energy Killer Race

Studenten van Windesheim Honourscollege hielden op 16 januari een Energy Killer Race als aankondiging van de zonnepanelenactie. Een aantal teams van studenten zocht het meest energieverslindende apparaat van de wijk. De video van deze actie zal op deze avond te zien zijn. De Energy killer race wil bewoners op lichtvoetige wijze bewust maken van het belang van energiebesparing. De duurzame opwek van zonnepanelen en energiebesparing zijn beiden nodig.

50 tinten groen Assendorp : Blauwvinger Energie, Klimaatactief Assendorp, Buurkracht. Op 12 februari om 19.30 uur in DeEnk te Assendorp.

De zonnepanelen actie is georganiseerd door het project 50 tinten groen Assendorp, een samenwerking van Klimaatactief Assendorp, Blauwvinger Energie en Buurkracht. De bedoeling is dat een brede groep bewoners zich beter organiseert om samen aan de slag te gaan met de verduurzaming van hun woningen. De verhalende werkwijze van het project 50 tinten groen Assendorp is door de provincie Overijssel aangewezen als een innovatieve aanpak.

Wil je meedoen? Nieuws kun je volgen via https://www.facebook.com/50tintengroenAssendorp/

Wil je meedoen of meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Kirsten Notten van Blauwvinger Energie: kirsten@blauwvingerenergie.nl of 06-24988059.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services