Zwolle 'grote stad' met minste woninginbraken

Zwolle - Zwolle is de stad met het minste aantal woninginbraken in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, wat overheidsdata met betrekking tot woninginbraken in 2017 analyseerde.

Overijssel in top 3 veiligste provincies

Zwolle is de stad met het minste aantal woninginbraken in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, wat overheidsdata met betrekking tot woninginbraken in 2017 analyseerde. Hiervoor is gekeken naar data van steden met meer dan honderd duizend inwoners. Per 1.000 inwoners worden er in Zwolle het minste inbraken gepleegd.

Minste inbraken in Zwolle en Leiden

Per 1.000 inwoners had men in Zwolle te maken met 1,85 woninginbraken. Dat is net iets minder dan de nummer twee van de lijst, Leiden. De zuid-Hollandse stad had te maken met 1,93 inbraakpogingen per 1.000 inwoners.

De lijst wordt voltooid door Zoetermeer (2,0) Dordrecht (2,1) en Alkmaar (2,2).

Minste inbraken in Zeeland en Overijssel. Groningen en Friesland gedeeld derde

Per 1.000 inwoners zijn er in Overijssel 2,1 woninginbraken gemeld. Alleen Zeeland heeft minder gemelde inbraakpogingen dan Overijssel (1,8). Overijssel wordt gevolgd door de provincies Groningen en Friesland. Beide provincies hadden een inbraakcijfer van 2,3 per 1.000 inwoners.

De meeste woninginbraken vonden plaats in Flevoland. Hier werden in 2017 per 1.000 inwoners liefst 3,9 woninginbraken gemeld.

Meeste inbrekers gebruiken de achterdeur

Inbrekers hebben verschillende mogelijkheden om een woning te betreden. De meeste inbrekers doen dit via de achterdeur (36%). Naast de achterdeur komen inbrekers ook vaak via de voordeur binnen (21%) en via een raam op de benedenverdieping (23%).Bekijk het volledige overzicht van inbraken per regio, data over inbraakmethoden en inbraakpreventietips op: https://www.beslist.nl/info/inbraak.html


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services