Zwolle handballers herpakten zich in tweede helft

30 oktober 2018

ZWOLLE - Na een mindere competitiestart kwam de vakantie als geroepen voor de mannen van Travelbags/HV Zwolle. Met een weekend geen wedstrijd, kon er in alle rust getraind worden op de wedstrijd tegen DFS Arnhem HS2. Een team dat bekend staat om het spelen met hars in thuiswedstrijden, wat voor enkele tegenstanders een hele uitdaging is. Waar normaliter geen enkel laagje plak op de bal zit in de 1e klasse, zijn de mannen uit Arnhem er niet vies van om wat potten hars te gebruiken, om zo een thuisvoordeel te bemachtigen.

Echter bleek dat tegen Zwolle geen efficiënt middel te zijn. Bij binnenkomst werd geconcludeerd dat er een harsverbod geldt in de sporthal, zoals de bordjes in de kleedkamers deden geloven. Met wat protest van de thuisploeg werd er toch gekozen voor een harsvrije bal. Een bal waar Zwolle wel wat mee kon. Ondanks het kleine voordeel zonder hars, werd de wedstrijd niet al te best gestart. Makkelijke doelpunten vanaf de cirkel werden afgewisseld door afstandsschoten vanaf de opbouw rij van DFS, waardoor het verschil steeds 4 doelpunten bleef voor de thuisspelende ploeg. Ruststand: 14-10.

Of het late tijdstip de reden was van het passieloze spel aan de Zwolse kant, was nog altijd niet duidelijk. Wat wel duidelijk werd, was dat er meer strijd en inspiratie in het spel moest komen.

Foto: Laura Schutte Wedstrijdfoto’s: https://www.flickr.com/photos/hvzwolle/albums/72157702804722754


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services