Zwolle in Beeld ondergaat metamorfose

25 december 2018

ZWOLLE - De website Zwolle in Beeld heeft een enorme verandering ondergaan. De oude website was behoorlijk verouderd en kende weinig informatie bij de foto's. De nieuwe website heeft juist het tegendeel. Daarbij doet het geen afbreuk aan het vele fotomateriaal van het mooie Zwolle.

Bij alle items van de website is nu wat informatie geplaatst. Het is geen diepgaande historische info. Het is leesbaar voor iedereen, voor jong en oud. Voor grondige gegevens over de geschiedenis wil de maker de bezoekers van de site graag verwijzen naar de sites van het Historisch Centrum Zwolle of van de Zwolse Historische Vereniging.

Zwolle in Beeld is geen actuele nieuwssite, laat staan dat Hans Smit, de maker van de site, als stadsfotograaf gezien wil worden.  Dat is een titel die hij graag aan de professionele fotografen van de stad zou willen geven.

De achterliggende gedachte van de website is de bezoekers een breed en plezierig beeld te geven van het heden en verleden van de mooie Hanzestad. Een beeld waarbij een vleugje nostalgie niet zal en mag ontbreken.

Zwolle in Beeld ziet hij zelf als een stukje moderne geschiedenis. Een site die in de aankomende jaren, een goed beeld moet vormen, hoe snel, vanaf het jaar 2000, de stad is veranderd.

Zoals u zelf ook waarschijnlijk hebt ervaren, heeft onze mooie Hanzestad de laatste jaren enorme veranderingen ondergaan. Vaak wordt vergeten hoe een locatie er vroeger uitzag. Ook daarin wil Zwolle in Beeld een oplossing zijn door middel van honderden foto's van het heden tot in het verre verleden!

Naast de tekstuele informatie is de website in de afgelopen tijd aangevuld met meerdere items, zoals bijvoorbeeld een item over de mooie gevelstenen in onze stad, een item over tradities, het item "Ook Zwolle", waarin voor het stadje Zwolle in Louisiana in de Verenigde Staten een plekje is ingeruimd. Een tip is het item "Zwolse Herinneringen". Een onderdeel waar iedere Zwollenaar de mogelijkheid krijgt zijn jeugdherinneringen met de bezoekers van Zwolle in Beeld te delen. Ik zou zeggen, kijk en geniet.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services