Zwolse Luc en Jeroen winnaars bij War Child

22 november 2018

ZWOLLE - In het EO-programma Jij en Ik voor War Child gingen vier ouder-kind duo's met elkaar de muzikale strijd aan. Zo vroegen ze aandacht voor de bijzondere verstandhouding tussen ouder en kind, die voor kinderen in oorlogsgebied vaak niet vanzelfsprekend is. Luc (12 jaar) en Jeroen (46 jaar) uit Zwolle zijn de winnaars van Jij&Ik voor War Child 2018. Met de opbrengst van de derde editie van de live tv-avond Jij&Ik voor War Child kan War Child 22.187 meer oorlogskinderen helpen in de veertien landen waar zij zich inspannen.

De vier koppels, uitgekozen uit bijna honderd inzendingen op internet, waren allemaakl virtuoos bezig in het Agora Theater in Lelystad. Het publiek vond het fantastisch en er is thuis voor de tv fanatiek gestemd. Winnaars Luc en Jeroen zongen samen een eigen versie van de hits: Dancing in the street en Onderweg. Vader Jeroen: “Ik herkende echt wat die ouders voor hun kinderen voelen! Het probleem is niet weg, maar we hebben het onder de aandacht kunnen brengen." Zoon Luc: "Het was een hele bijzondere avond. We hadden nooit verwacht dat we zouden winnen. Zo jammer dat het voorbij is."

Op deze bijzondere avond speelde Douwe Bob zijn nieuwe hit Shine. Ook The Voice Kids-winnares Yosina en Trijntje Oosterhuis traden op. Zij maakten, samen met de presentatoren Tooske Ragas en Marco Borsato, ook deel uit van de show waarin de zeepkist centraal stond. Tooske: “Momenteel groeit 1 op de 6 kinderen op in een conflictgebied. Deze kinderen hebben vaak de meest traumatische ervaringen meegemaakt, zijn soms hun ouders verloren en voelen zich niet veilig. Voor al deze kinderen stonden we op de zeepkist. Met een fantastisch eindresultaat.”

Marco Borsato: “Ik ben trots. Trots op de vier ouder-kindkoppels die aandacht hebben gevraagd voor de speciale ouder en kind band. Dankbaar, dat ben ik voor de steun van het Nederlandse publiek voor ons belangrijke werk. Namens de gehele organisatie wil ik de nieuwe donateurs verwelkomen en alle mensen die hebben gestemd bedanken. Samen halen we de oorlog uit het kind.”

Foto: Jeppe Schilder


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services