Zwolse Maud teamleider Solar Team

24 januari 2019

ZWOLLE - Maud Diepeveen uit Zwolle is dit jaar aangewezen als teamleider van het geslaagde zonneraceteam van de TU Delft: het Vattenfall Solar Team (voorheen bekend als Nuon Solar Team). Dit voorjaar bouwt het team een volledig nieuwe zonneauto om in oktober dit jaar mee te doen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Maud, die nanobiologie studeert aan de TU Delft, hoopt het team naar een achtste wereldtitel te leiden.

Vandaag werd het nieuwe raceteam van de TU Delft officieel aangekondigd. Daarbij maakte het team gelijk bekend verder te gaan onder een nieuw etiket: het Vattenfall Solar Team. Hoofdsponsor Nuon bepaalde eind vorig jaar de naam van moederbedrijf Vattenfall over te nemen en ook het solar team doet dat nu. De teamleden bouwen dit jaar hun tiende zonneauto, waarmee ze in oktober voor de achtste keer de Bridgestone World Solar Challenge in Australië hopen te winnen. De jubileumauto krijgt een speciale naam: NunaX.

It´s possible

Het nieuwe Vattenfall Solar Team presenteerde zich vandaag aan pers en publiek in de D:Dreamhall, de werkplaats van het team op de campus van de TU Delft. Met een video en een speech introduceerde Maud haar team én de visie waarmee ze deelnemen aan het wereldkampioenschap voor zonneauto’s in oktober dit jaar: ‘It’s Possible’. Die uitspraak past goed bij de missie van het team én die van hoofdsponsor Vattenfall, vindt de Zwolse.

Maud: ‘Met onze Nuna’s laten wij al jaren zien dat autorijden op niets anders dan de kracht van de zon gewoon kán. En wie dacht twintig jaar geleden dat een team van Nederlandse studenten bij hun eerste deelname de belangrijkste zonnerace ter wereld kon winnen en vervolgens zou uitgroeien tot dé ongeëvenaarde wereldkampioen? Met onze Nuna’s hebben we bewezen dat wat onmogelijk lijkt tóch werkelijkheid kan worden. Ook Vattenfall legt de lat hoog. Zij hebben zichzelf als doel gesteld om volledig fossielvrij te zijn binnen één generatie. Samen met onze hoofdsponsor hopen we ook andere mensen te inspireren om niet te denken in obstakels maar in mogelijkheden. Fossielvrij binnen één generatie? It’s Possible!’

Bouwen in Zwolle

Voor de tiende keer op rij doen de studenten van de TU Delft in oktober mee aan de World Solar Challenge in Australië. De zestien nieuwe teamleden bouwen hiervoor een volledig nieuwe zonneracewagen waarbij ze opnieuw de grenzen van de techniek opzoeken en verleggen. De bouw van de buitenkant van de auto vindt ook dit jaar weer plaats in Zwolle, op het terrein van sponsor Aliancys.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services