Zwolse raad stelt begroting 2019 vast

ZWOLLE - De Zwolse gemeenteraad heeft vrijdag 9 november de gemeentelijke begroting voor 2019 vastgesteld. Alle partijen, behalve de SP, stemden voor.


De SP kwam met een tegenbegroting. “De partij kiest voor investeringen in armoedebestrijding, meer opbouwwerkers, een betere schuldhulpverlening, festivals en groen. Voor de bekostiging daarvan is volledig financiële dekking aanwezig. Deze bestaat uit bezuinigingen op de externe inhuur door de gemeente en ambtelijke projecten. Daarnaast kiest de SP ervoor bedrijven net als inwoners de reguliere inflatiecorrectie op te leggen en komt de partij met een plan een deel van de afvalstoffenheffing te verwerken in de OZB. Hierdoor gaat de meerderheid van Zwollenaren er komend jaar financieel op vooruit.” aldus de SP-fractie

Daarmee heeft de gemeenteraad van Zwolle een belangrijk besluit genomen voor het komende jaar. Het was de eerste begrotingsbehandeling van de gemeenteraad die sinds eind maart van dit jaar is aangetreden.

Er is extra aandacht gevraagd voor onder andere kinderen, onderwijs, integratie en duurzaamheid. Van de 34 ingediende moties zijn de volgende 9 aangenomen.
© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services