Hulpdiensten verzenden bijna 9 procent meer alarmeringen tijdens jaarwisseling

Tussen Oudjaarsdag 18 uur ‘s avonds en Nieuwjaarsdag 1 uur ‘s nachts hebben de meldkamers de hulpdiensten 2.745 keer via P2000 gealarmeerd

ZWOLLE – De Nederlandse hulpdiensten hebben in de uren rond de jaarwisseling bijna 9 procent meer alarmeringen verzonden dan vorig jaar. Dit betreft meldingen via het P2000-netwerk. Het blijkt uit data van alarmeringen.nl, een website waarop realtime de meldingen van de hulpdiensten zijn te zien.

Tussen Oudjaarsdag 18 uur ‘s avonds en Nieuwjaarsdag 1 uur ‘s nachts hebben de meldkamers de hulpdiensten 2.745 keer via P2000 gealarmeerd. In diezelfde periode een jaar geleden was dat 2.524 keer, wat neerkomt op een toename van 8,75 procent.

Op heel Oudjaarsdag verzond men 5.191 meldingen via P2000. Dat is 10,7 procent meer dan de 4.687 meldingen die men een jaar geleden op de laatste dag van het jaar naar de hulpdiensten verzond.

De daadwerkelijke aantallen meldingen zullen naar verwachting hoger liggen dan de genoemde aantallen. “Het is bekend dat de hulpdiensten tijdens enorme pieken, zoals rond de jaarwisseling, lang niet alle meldingen die binnenkomen ook daadwerkelijk als alarmeringen via P2000 verzenden”, legt Wilbert de Vries van alarmeringen.nl uit. “Als de brandweer bijvoorbeeld toch al onderweg is naar een buitenbrandje, dan kunnen ze net zo goed even doorrijden naar een andere locatie.