Antieke boeken in de Grote Kerk van Zwolle

Iedereen die iets met oude boeken of prenten heeft of wie zich afvraagt wat te doen met stokoud (zeg maar gerust: antiek) drukwerk doet mee


ZWOLLE – Op 7 februari komen Zwollenaren weer met antiek drukwerk naar de Grote Kerk. Daar laten ze oude boeken of prenten aan elkaar zien.

Ze praten er samen over en een Zwolse antiquaar geeft deskundig commentaar. Ook mensen uit de wijde omtrek zijn welkom. Iedereen die iets met oude boeken of prenten heeft of wie zich afvraagt wat te doen met stokoud (zeg maar gerust: antiek) drukwerk doet mee.

Meepraten

Tussen de boeken die in de Grote kerk vlak bij de ingang worden verkocht, staat een grote tafel. Daar kunt u ergens tussen 12.30-14.30 uur komen zitten, meepraten en meeluisteren. De gesprekken staan onder leiding van antiquaar Rob de Bree. Hij is gespecialiseerd in antieke boeken, prenten en ander drukwerk uit de periode 1670-1830.

Boek mee

Op deze vijfde zitting van Oude boeken in de Grote Kerk neemt Rob zelf een mooi oud boek mee. Ook laat hij werk zien van een van de meest verdienstelijke Zwolse volksvertegenwoordigers uit de achttiende eeuw. We praten over Joan Derk van der Capellen! Net als Rhijnvis Feith, woonde hij in de Bloemendalstraat. En net als Feith was hij patriot. Samen met veel andere Zwollenaren heeft hij ervoor gezorgd, dat we in een democratisch land leven. Stadhouder Willem V mocht hem niet. Maar daarom kunnen wij nog wel met plezier lezen wat hij geschreven heeft. En trots op hem zijn!

Ook op alle hierna komende eerste vrijdagen van de maand kan iedereen die wat meer wil weten over zijn of haar boek of prent meedoen. Iets meebrengen is niet absoluut nodig, maar wordt wel op prijs gesteld. Iedereen, jong of oud, kan binnenkomen en weggaan wanneer hij of zij wil. Doorlopende voorstelling!