Creatief Kattegat Festival komt terug

De grond rondom het anti-kraak containercomplex Oostzeelaan wordt de komende weken omgetoverd tot bruisend festivalterrein

ZWOLLE – Volgende maand vindt de tweede editie van het creatieve Kattegat Festival plaats. De wooncommunity aan de Oostzeelaan zet haar deuren wederom open en nodigt jong en oud uit om tijdens dit gratis toegankelijke festival te genieten van workshops, theater, kunst, foodtrucks en muziek.
 

Het Kattegat bouwt de grond rondom het anti-kraak containercomplex de komende weken om tot bruisend festivalterrein met voor ieder wat wils. Aan de straatkant zijn er foodtrucks en een dagvullende muziekprogrammering met namen als de Zwolse Magnetic Spaceman, Pivo&Busker en HEADLINER. Aan de achterzijde van het terrein genieten bezoekers van kindertheatervoorstellingen, singer-songwriters, spoken-word artiesten en diverse veelzijdige workshops. 
 

Verrassingen


Wie vorig jaar op het festival is geweest weet dat Kattegat vol verrassingen zit. Zo was er een onaangekondigd bluesrock concert op het dak, onverwacht theater op het terrein en een metalconcert vanuit een container. Niet gek met een organisatie bestaande uit theatermakers, illustratoren, muzikanten en andere creatievelingen. Ook dit jaar belooft het festival weer te verrassen, verwonderen en inspireren. “De line-up is bijna rond, maar we verklappen niet alles van tevoren. Onze bezoekers mogen het zelf ervaren”, aldus mede-organisator Jacco Pot. 
 

Bouwen


De komende weken helpen enthousiaste vrijwilligers met de opbouw van het terrein. Hierbij maken zij alles zelf, van podium tot decoratie en van bewegwijzering tot meubels. Veelal van hergebruikt hout en andere tweedehands materialen. Dat is dan ook typisch Kattegat: zelf wat moois van maken met de middelen die je hebt. 

Kattegat Festival wordt gehouden op zaterdag 24 augustus van 12 uur ‘s middags tot 12 uur ‘s avonds aan Oostzeelaan 6 in Zwolle. Volg Kattegat Festival via:

Facebook: Kattegat Festival  Instagram: @kattegatfestival Website: www.kattegatfestival.nl.