Een Poort vol verhalen!

Volksverhalen in de Sassenpoort

ZWOLLE – Tijdens de zomervakantie vertellen Bernadet van der Veen, Casper Hoenderbos en Suzan Overweg verhalen. Dit doen zij dan iedere zondag van 13.00-15.00 uur in de Sassenpoort. Het zijn studenten van de Vertelacademie.

In de rijke geschiedenis van Hanzestad Zwolle barst het van de prachtige sagen en legenden, volksverhalen. Om toeristen en Zwollenaren hier op een leuke manier kennis mee te laten maken, houdt de Sassenpoort van 21 juli t/m 25 augustus “Een Poort vol verhalen”.

Op alle zondagmiddagen in de zomervakantie vertellen de verhalenvertellers tussen 13.00 en 15.00 uur op vaste tijden steeds een historisch stadsverhaal. Maak bijvoorbeeld kennis met de welvarende heren van Keppel, de werkelijke reden van de strijd tussen Kampen en Zwolle en het geheim van de Zwolse Wijndragerstoren. Elk half uur start er een nieuwe verhalenronde, beginnend om 13.15 uur. Elk verhaal duurt ongeveer 15 minuten. Tussen de verhalen door is er voldoende tijd om de Sassenpoort te bezoeken en te bekijken.

Aanmelden is niet nodig. Iedereen kan naar binnen lopen en zich laten betoveren! Toegang: €2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. €4,00 voor kinderen ouder dan 12 en volwassenen.

De verhalen zijn geschikt voor alle leeftijden maar op 21 juli worden de historische verhalen afgewisseld met (extra) verhalen die speciaal op kinderen gericht zijn.

‘Voel je welkom in Zwolle, voel je thuis in de Sassenpoort’