Landstede MBO-studenten starten jaar met nieuwjaarsduik in Agnietenplas

Het is geweldig om met zo’n enorme groep het water in te gaan

ZWOLLE – De 350 eerstejaars studenten Sport & Bewegen van Landstede MBO worden goed voorbereid op hun nieuwjaarsduik op maandag 6 januari in de Zwolse Agnietenplas.

Eerst opwarmen bij het kampvuur, daarna warme chocolademelk en tot slot een intensieve warming-up. Na afloop is er lekkere soep van Unox. En wie wil kan nagenieten in een van de zes warmwaterbaden.

Het evenement duurt van 9.30-11.00 uur, het startsein voor de duik wordt rond 10.15 uur gegeven.

“Zo’n duik is een fantastische manier om met alle studenten en docenten het jaar te starten”, zegt Rutger Kamphuis docent/coach bij het Landschap Sport & Bewegen. “Het is geweldig om met zo’n enorme groep het water in te gaan. We willen daarom iedereen erin hebben. Vorig jaar was het echt heel koud en lukte dat niet helemaal, maar dit jaar hebben we de voorbereiding en nazorg grondiger aangepakt met extra kampvuren en de warmwaterbaden.”

Buitensport Zwolle


De nieuwjaarsduik vindt voor de tweede keer plaats, maar is dit jaar dankzij de kampvuren en warmwaterbaden grootser van opzet. Het Landschap Sport & Bewegen organiseert het evenement samen met Buitensport Zwolle.

Derdejaars student Natascha van Gortel, die stage loopt bij het buitensportbedrijf, is verantwoordelijk voor het draaiboek en de organisatie. Rutger: “Natascha doet de opleiding Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching, specialisatie Buitensport. Het organiseren van de nieuwjaarsduik levert haar waardevolle praktijkervaring op. Ervaring die ze goed kan gebruiken als ze na haar opleiding bijvoorbeeld aan de slag gaat als buitensportcoördinator.”