LübeckpleinFestijn

Op het Lübeckplein is van alles te doen

ZWOLLE – Tijdens het LübeckpleinFestijn is er voor jong en oud op het Lübeckplein van alles te zien, doen en beleven. Iedereen is welkom! Het is op woensdagmiddag 21, donderdagmiddag en –avond 22 én vrijdagmiddag en –avond 23 augustus

De meeste activiteiten zijn gratis, voor een deel van de activiteiten dient betaald en/of gereserveerd te worden.

Sport

Sportievelingen kunnen tijdens het LübeckPleinFestijn abseilen van het 30 meter hoge dak van het Stadskantoor. Ook kunnen ze meedoen aan freerunning, aan een mobiele obstakel run of een potje streetbasketbal. Iets relaxter kan ook door deel te nemen aan een yoga workshop.

Kunst, cultuur en natuur

Mensen die op zoek zijn naar een andere manier van ontspanning kunnen op het plein hun eigen, unieke buskaptas maken van de proefdruk van het doek boven het nieuwe busstation. Maar bijvoorbeeld ook in teamverband een potje lasergamen, akoestische muziek maken of er juist naar luisteren, bloemen plukken in een mobiele pluktuin, een fototentoonstelling bekijken, meedoen aan een grafittiworkshop of een film kijken in de openluchtbioscoop (bij slecht weer vertonen de organisatoren de films binnen bij Brainz aan het Lübeckplein 68).

Eten

Ook aan de lekkerbekken is gedacht: zij kunnen deze dagen terecht bij foodtrucks op het plein, hun eigen vlees of vega meenemen naar de American barbecue en een vorkje meeprikken van een driegangen werelddiner gekookt door mensen – waaronder vluchtelingen – uit andere landen.

Alle activiteiten in een oogopslag

Bekijk het overzicht met alle activiteiten, tijden en eventuele kosten op www.pleindecampagne.nl. Dit overzicht wordt mogelijk in de aanloop naar het LübeckPleinFestijn nog verder aangevuld met ideeën uit de stad.

Over Plein de Campagne

Eerder deze zomer riep de gemeente iedereen op om ideeën te delen hoe het Lübeckplein kan veranderen in een plek waar je prettig verblijft en waar aandacht is voor verkoelend groen en water. Ideeën kunnen nog tot en met eind augustus worden ingediend via www.pleindecampagne.nl.

Begin september vindt een ontwerpsessie plaats waarvoor de gemeente alle mensen die hun idee via de website ingediend hebben, uitnodigt. De provincie Overijssel stelt in totaal 100.000 euro beschikbaar om het beste idee of de beste ideeën te realiseren. De inzender(s) van het winnende idee/de winnende ideeën mogen hun plan uitvoeren. Waar nodig krijgen ze daarbij ondersteuning van de gemeente. Vooruitlopend op een eventuele definitieve realisatie konden de mensen bij het indienen van hun idee via www.pleindecampagne.nl aangeven of zij wilden ‘proefdraaien’ met hun idee tijdens het LübeckPleinFestijn.